Любов и връзки

Защо мъжът не иска ceкc: Причини и решения – част 2

Защо мъжът не иска ceкc

Продължаваме с темата за намаленото мъжко либидо и начините за справяне с проблема.

Ако причината е натовареният работен график на мъжа

Ако мъжът е започнал да избягва ceкcа точно поради натоварения работен график, тогава си изберете ден, в който той да почива и организирайте малък празник за душата и тялото. Идеалният вариант е да отидете на почивка през уикенда.

Ако съпругът няма време дори за това, тогава излезте поне извън града и прекарайте известно време сами.

Много мъже могат наистина да се отпуснат само с приятели, на риболов или на футболен мач. Такива желания не трябва да се пренебрегват. Насърчете го да отиде, ще се върне обновен и готов за любовни подвизи в леглото.

Отпочиналият съпруг със сигурност ще си спомни колко ceкcи красива е жена му и със сигурност ще иска да я поглези интимно.

Не се разстройвайте, ако съпругът ви откаже да прекарвате време заедно. Причините могат да са различни, но след известно време ситуацията ще се подобри.

Ако причината е болест

Според изследванията на европейски лекари, някои лекарства, които съдържат антидепресанти, могат да намалят мъжкото либидо.

Често този проблем се припокрива с предишния. Умората от работа и недоволството от финансовото състояние много често водят мъжа в депресия. Той спира да спи и да се храни нормално и изпитва нервно напрежение и раздразнение.

В желанието си да избягат от негативизма в живота си, представителите на силния пол започват да приемат лекарства, които уж им помагат да се чувстват в по-добра форма. Такива средства обаче значително намаляват ceкcуалната активност.

Липсата на ceкc може да бъде свързана с други заболявания. При заболявания на сърдечно-съдовия апарат и на фона на хормонални нарушения се получава и своеобразно затихване на либидото.

Мъжете не обичат да ходят на лекари – това е факт. Но трябва да се опитате да убедите любимия си да посети специалист. Може би проблемът е не само в ниското ceкcуално желание, но и в по-сериозните заболявания.

Приемът на антидепресанти може да повлияе на функционирането на много системи, така че трябва да спрете навреме. Ако съпругът има проблеми със сърцето, тогава трябва да започне незабавна диагностика и лечение. В тази ситуация и двамата съпрузи може да не са в състояние да правят ceкc.

Ако причината е научно-техническият прогрес

С появата на смартфони, компютри, игрови конзоли и други джаджи, хобитата на мъжете станаха съвсем други.

Днес хиляди представители на силния пол от различни възрастови категории прекарват часове, играейки онлайн, гледайки най-новите филми и активно общувайки помежду си в социалните мрежи.

През цялото това време те прекарват на джаджи в ущърб на семейния си живот. Мъжете спират да обръщат внимание на новото бельо на жена си, а понякога дори забравят да ядат или да ходят на работа.

В тази ситуация трябва да забравите за проблемите в ceкcа. Ситуацията е много по-опасна, отколкото изглежда, така че трябва да разгледате по-отблизо поведението на съпруга си.

Ако той каже, че ще отиде да провери пощата си и след това прекарва по-голямата част от деня пред компютъра, тогава е време да задействате алармата. Тази зависимост, както всяка друга като алкохолизма, представлява заплаха не само за интимния живот, но и за брака като цяло. За такъв човек въображаемият свят, в който той остава почти през цялото време на своето бодърстване (а понякога и в ущърб на съня), става много по-важен от реалния със своите нужди и радости.

Ако ситуацията все още може да бъде овладяна, тогава си струва да поговорите със съпруга си за вашите нужди. Можете да опитате да въведете ограничение във времето за престой на компютъра или използване на други съвременни джаджи.

Когато съпругът се откаже от виртуалните забавления, той ще започне да търси нещо общо със свободното си време. В този случай той най-вероятно ще започне да мисли за ceкc на първо място, но много по-често, отколкото любимата му очаква. Следователно, такава мрежова зависимост може да се превърне в ceкcуална зависимост.

В случай на такива проблеми, струва си да помислите за посещение на психолог, който ще ви помогне да пренасочите енергията на мъжа в правилната посока.

Следва част 3

Част 1

4433

Similar Posts