Психология

22 причини да се обадите на баща си

22 причини да се обадите на баща си

Хубаво е, когато се чувствате осъзнати, че вече сте узрели и сте постигнали пълна независимост. Но, въпреки това, при всеки възникнал проблем чувствате потребност, да се обадите на майка ви и да я помолите за съвет. Тя винаги ще се радва да помогне и да сподели своя мъдър житейски опит.

Но… Дали не забравяте за нещо?

Нещо за някой, който ще се радва на вашето обаждане не по-малко от майка ви? Да, това е вашият баща!

Ето 22 важни причини, поради които определено трябва да вземете телефона си и да наберете номера на баща си. Той също толкова, колкото и майка ви, иска да знае какво правите, но може би не знае как да ви попита.

 

 1. Той е съобразителен, старае се да не ви притеснява и напряга с въпросите си, но определено е много важно за него как се чувствате.
 2. Той се обижда, когато се обаждате само на майка ви! В тези моменти си мисли, че нямате нужда от него. И той вероятно подслушва разговорите ви, преструвайки се, че чете вестник или книга. За това му напомнете колко го обичате! Баща ви се нуждае от вашата любов. И той иска да го чуе лично от вас, а не от майка ви или някой друг.
 3. Той също е участвал и помагал за вашето отглеждане.
 4. Той ви е сменявал бебешките пелени и най-малкото, което можете да направите за него, е да му се обадите.
 5. Напомнете му, че той все-още е вашия герой и че винаги ще бъде част от живота ви.
 6. Той се тревожи за вас, много повече, отколкото предполагате.
 7. Баща ви не иска да нарушава вашата свобода, но при първа възможност със сигурност щеше да ви инсталира GPS.
 8. Никой от приятелите ви не обича спорта толкова много, колкото той. Ако искате да знаете как завършиха Барселона и Порто? Обадете се на баща ви.
 9. Той ви е научил на всичко, което знаете и можете. Някога той ви е учил да карате колело, а днес трябва да го научите как да използва мобилен телефон и компютър.
 10. Той няма да бъде вечно тук. Това е едно от най-трудните неща, с които ще трябва да се сблъскате в бъдеще.
 11. Той ще ви даде най-добрия съвет. Без да залива със захарен сироп. Кратко, точно, ясно и по същество!
 12. Търси майка ви по телефона, но вместо тя, вдига баща ви. Първо го попитайте как се справя и чак след това говорете с мама.
 13. Той винаги ви е създавал усещането за покровителство. Когато ви е било страх, да се прибирате сами късно през нощта, обаждате се на баща ви и всички страхове са се изпарявали.
 14. Когато сте имали и имате нужда от искрен съвет по сериозен въпрос. В това отношение няма да намерите по-добър помощник. Дори и съветите му да не ви помогнат, той определено ще ви насочи към правилния път. И баща ви ще бъде доволен, че неговото мнение е важно за вас.
 15. Той винаги ще вдигне телефона.
 16. Той винаги има свободно време за вас. Ти си най-важният му ангажимент.
 17. Той ще изслуша всяка ваша история. Дори и да няма представа за какво става въпрос. Можете да говорите с баща ви за нищо и за всичко едновременно.
 18. Баща ви ще помогне във всяка ситуация, без значение от какво естество е. Ако имате нужда от пари, той никога няма да ви ги откаже и ще изпрати необходимото възможно най-скоро. Дори би надскочил и възможностите си.
 19. За него вие сте най-доброто дете на планетата. Когато искате да чуете колко сте прекрасни, просто се обадете на баща ви.
 20. Той ви обича и ще ви обича, така, както никой друг. И ничия любов на света не може да се сравни с тази на бащата.
 21. Имате нужда от някой, с когото да говорите за „Game of Thrones“? „Татко, гледал ли си вчерашния епизод?“ Той ще ви обясни защо вашата приятелка/гадже не е подходяща за вас, защото го знае със сигурност. Защото татко винаги е прав! Той ще се зарадва само на вашето обаждане. Изобщо не е необходимо да говорите дълго. За майка ви „бай“ означава „между другото, ето още нещо, което исках да кажа“.
 22. Той е вашият баща! И това е най-важната причина!

 

Може да вика, да учи, да се притеснява и да крещи,

но нека бъде здрав, само да не мълчи,

Нека се меси в живота ми, нека дава съвети,

той е моят скъп баща, нека живее вечно.

 

Той мрънка, знае всичко какво е било, какво е,

той съди всичко според Съвестта и Честта.

Самотно е без него, празно е в душата,

без него самият живот е празнина.

 

Обадете се на бащите си, които ви чакат,

най-накрая те ще разберат, че значат много за вас.

Обадете се днес, докато са живи още,

това е всичко – от нищо повече не се нуждаят те.

 

А. В. Каменски

181

Similar Posts