Здраве Отслабване

3 трика за отслабване, подкрепени от науката и Аюрведа

3 трика за отслабване

Отслабването е борба за мнозина, особено когато в интернет е пълно с най-различни трикове и съвети, които съвсем ни объркват и започваме да се чудим на какво точно да вярваме.

Днес ви представяме 3 съвета, подкрепени от Аюрведа /древна индийска система за природна и холистична медицина/ и науката, които могат да помогнат много за загубата на тегло.  Прилагайте ги редовно в ежедневието си и скоро ще забележите техния благоприятен ефект.

Яжте протеинова закуска

Всички сме чували от детството, че закуската е най -важното хранене за деня. Това е вярно, защото според проучване от 2011 г. на Националната медицинска библиотека на САЩ, богата на протеини закуска всъщност засилва метаболизма ви. Колкото по -висок е вашият метаболизъм, толкова повече калории изгаряте. Това могат да бъдат яйца, кисело мляко, извара и авокадо, тъй като те са с високо съдържание на протеини и са идеална съставка за закуска.

Откажете се напълно от течните калории

Скорошно проучване при затлъстели жени на възраст 20-25 години показа, че избягването на висококалорични напитки е много полезно за отслабване. Така че, премахнете кола и сок и преминете към вода. Тези малки промени се правят лесно и виждате резултатите.

Яжте бавно

Прекалено бързото хранене може да бъде една от основните причини за проблема ви с отслабването. Бавната консумация дава на мозъка сигнал, че се чувства сит, дори преди всъщност да сте сити. Ако смятате, че преяждате и ядете бързо, това може да е причината да имате наднормено тегло.

Забавянето на процеса на прием на храна води до по-добре изразен анорексигенен чревен пептид. Тези пептиди активират катаболната верига и предупреждават мозъка, че сте заситени добре и вече не се нуждаете от храна.

349

Similar Posts