Красота Стайлинг

5 причини косата да се замърсява бързо

причини косата да се замърсява бързо

Повечето от нас дори не обръщат внимание на тези ежедневни ритуали в живота ни, въпреки че те са причина скалпът ни да се замърсява двойно по-бързо.

 

Мазният скалп наистина понякога е резултат от сериозни проблеми в тялото, но най-често бързото замърсяване на косата е следствие от неправилна грижа.

 

Недостиг на витамини

Първото нещо, което трябва да се провери от списъка с възможни причини, е състоянието на тялото или по-скоро липсата на витамини в него.

 

Трябва да добавите в менюто повече риба, сезонни зеленчуци и сложни въглехидрати. Тези, които искат да подобрят здравето и дебелината на косата, трябва да потърсят добавки с биотин или колаген, както и да обмислят приема на витамини B2 и B6, които регулират производството на себум.

 

Чести докосвания

Отдавна е известно, че честото докосване на лицето може да провокира акне, а по същия начин безкрайното докосване на косата може да доведе до ускорено замърсяване. Факт е, че ръцете ни са покрити с естествени масла за защита на кожата, така че всеки път, когато несъзнателно докоснете косата си, оставяте малка част от тези масла върху нея. Често подобно докосване е навик, развит в резултат на повишена тревожност – проверете дали това е причината във вашия случай.

 

Конска опашка

Конската опашка е невероятно удобна за ежедневието. А и много дами прибягват до тази прическа, вярвайки, че разпуснатата коса се замърсява многократно по-бързо, тъй като събира повече прах и мръсотия, летящи във въздуха. Само дето това не е точно така. Как ще диша скалпът ви, когато косата ви е сресана назад на стегната опашка? Тази прическа води до повишено натрупване на мазнина и пот върху кожата, особено ако времето навън е горещо.

 

Постоянно разресване

Разресването спомага за разпределянето на масла от корените на косъма надолу по ствола, което му помага да поддържа гладък и блестящ вид за известно време. Прекомерно честото разресване обаче допълнително стимулира производството на себум, като по този начин инициира цикъла на омазняване. Когато сресваме твърде малко косата си, тя започва да се заплита, когато е много – се замърсява, така че се ръководете от усещанията си и сресвайте я само когато е необходимо.

 

 

Често миене

То лишава скалпа ви от естествените мазнини и го провокира да произвежда по-голямо количество от тях. Това води до по-бързо омазняване.

 

29

Similar Posts