Красота Стайлинг

5 съвета за красота: Как да се грижим правилно за кожата на тялото след 40 години

Как да се грижим за кожата след 40

Невъзможно е да се спре или обърне процеса на стареене на кожата, но всяка жена може да забави проявата на възрастовите промени и да изглежда много по-млада от възрастта си.  Избрахме за вас 5 съвета и козметични процедури за грижа за тялото, които да ви помогнат да стегнете кожата, да станете по-здрави и красиви!

 

Горещите вани са лоши, контрастните душове са добри

Тези, които обичат да се къпят в ароматна гореща вана, е по-добре да се откажат от този метод на релаксация,  защото високата температура на водата излага кожата на силна топлинна обработка и в резултат на това процесът на стареене започва много по-бързо .

За да запазите красотата си за дълго, вземете контрастен душ, като редувате топла и хладна вода. Това ще помогне за стягане на кожата, активиране на метаболитните процеси в тялото, подобряване на кръвообращението, укрепване на кръвоносните съдове и удължаване на младостта. Не забравяйте да овлажнявате обилно кожата всеки път след душ. Специално внимание трябва да се обърне на зоната на деколтето .

 

Тайната на стегнатага кожа – сух масаж

Ще бъде чудесно, ако успеем да съчетаем спорт, фитнес и масаж с четка, но често просто нямаме достатъчно време и енергия да посещаваме фитнес залите. Предимството на сухия масаж е, че е ефективен сам по себе си и резултатът се забелязва дори и без спорт. Основното нещо е да се прави редовно.

С възрастта кожата губи своята гладкост и еластичност, много по-трудно е да влезете във форма само с вода и правилно хранене (дори не всички млади хора имат такава суперспособност).

Сухият масаж много добре ексфолира старите клетки, премахва „настръхната кожа“, подобрява притока на кръв, укрепва кръвоносните съдове. В резултат на това   кожата изглежда визуално здрава, стегната, гладка, равномерна и значително по-млада .

 

Скраб за тяло – важна стъпка в грижата за красотата

Въпреки че ексфолиантите не заменят сухия масаж, те също така правят кожата мека и кадифена. Особено са добри в грижата за тялото на всички проблемни зони: ръце, крака, бедра, корем и рамене. След микромасаж със скраб, грапавостта изчезва, кожата придобива здрав нюанс и става копринена .

За да избегнете нараняване на кожата с груби частици, смесете скраба с лек крем, овлажняващ лосион или антицелулитно масло.

 

Използвайте течен хайлайтър

Това е наистина гениално изобретение – течен хайлайтър в пясъчни или бронзови нюанси. Всеки може да се използва не само върху лицето, но и върху тялото. Защо имате нужда от него? Хайлайтерите визуално правят кожата да изглежда добре поддържана, млада, лъскава и сияйна. Блясъкът стои особено красиво на краката, ключиците и раменете.

Ако имате проблемни крака, портокалова кора и отпуснатост, пробвайте да нанесете тънък слой топъл течен хайлайтър (може да се смеси с овлажнител). Кожата на краката моментално ще се трансформира, ще изглежда добре поддържана, здрава, хидратирана и съблазнителна.

 

Самомасаж

Самомасажъттрябва да се прави всеки ден в продължение на 15-20 минути, като се третират корема, ръцете и бедрата. Той помага за предотвратяване на стареенето на кожата на тялото. Извършва се с нежно разтриване, поглаждане, натискане и пощипване, винаги отдолу нагоре.

180

Similar Posts