Любов и връзки

6 тъжни причини, поради които нараняваме тези, които обичаме

защо-нараняваме-тези-които-обичаме

Това се случва толкова често, че е трудно да се повярва… А уж всички искаме да обичаме и да бъдем обичани. Проблемът, обаче е, че животът не винаги е лесен. Хората са несъвършени, понякога твърде импулсивни, точно когато е по-добре да се сдържат за момент.

И не винаги имаме избор. Понякога ситуацията е толкова напрегната, че инстинктите вземат връх. Можем да почувстваме болка, страх, гняв и да се нахвърлим върху хората, които обичаме, защото са най-близки до нас.

Те са тези, с които не носим маски, с които можем да бъдем себе си и затова получаваме от нас лъвския дял от нефилтрирани емоции и реакции.

Но нашите конфликти трябва да бъдат здравословни, както и емоциите. За да се постигне това, трябва да знаете причините, поради които нараняваме тези, които обичаме, и какво можем да направим по въпроса.

Вероятно свързвате конфликта с любовта

Хората, израснали в дом, пълен с конфликти или насилие, могат да свържат конфликта с проява на любов.

За някои хора кавгата с любимия човек е една от проявите на страст.

Въпреки че конфликтите са нормални във връзките, партньорите показват своите граници, не крият емоциите, не ги потискат. Но ако наистина искате да започнете битки, когато дори няма сериозна причина, вие сами си създавате проблем.

Може би сами саботирате връзката си

Това обикновено е резултат от вътрешен конфликт. Ако не чувствате, че сте достойни за любов и щастие, тогава може да ви е трудно да приемете, че другият човек ви обича искрено. И вие започвате да го тествате, тествайки границите му. Търсите успокоения, че той наистина ви обича, а доказателството е, че дори когато ви е ядосан, той няма да си тръгне.

Но това е манипулация и вероятно дори емоционално насилие.

А проблемът е във вашето лично самочувствие, което трябва да се вкара в нормални граници.

Чувствате се прекалено комфортно с партньора си

Всеки се преструва до известна степен или се сдържа в началото на връзката, за да се покаже в най-добра светлина. Но когато сте заедно от известно време и свикнете един с друг, вие се отпускате и усещате свободата да се покажете такива, каквито сте.

Разбира се, можете да бъдете с човек, с когото имате напълно различни възгледи, но ако не можете да проведете конструктивен диалог с него, ако смятате неговото мнение за по-маловажно от вашето, тогава знайте, че наранявате чувствата му.

Ключът е да разберете различията си и да можете спокойно да ги обсъдите.

Опитвате се да контролирате другия

Не можеш да ме нараниш, ако аз те нараня първи.

Но това отношение често се превръща в токсични взаимоотношения. Решението е да се зачитат личните граници на всеки.

Или може би той ви е наранил и вие искате да му отмъстите. Но дали такова желание е от любов? На първо място, трябва да разберете себе си.

Може да имате нереалистични очаквания от партньора си

Обичате го и го смятате за най-добрия. Но и той е мъж и също така бърка. И тогава се ядосвате, че той не оправдава очакванията ви. Но това са вашите очаквания, а не реалността. Забравихте ли? Или просто не осъзнавате това?

Наранявате, защото прекарвате твърде много време заедно

Ако прекарвате колкото се може повече време заедно, тогава просто изпитвате положителните и отрицателните емоции на другия. Това е неизбежно. Лош ден на работа, неразположение и след това се хвърляте един към друг.

В този случай е важна емоционалната интелигентност, когато знаете как да анализирате собственото си емоционално състояние и да не се губите от онези, които нямат нищо общо с него. Или най-малкото можете спокойно да споделите с любимия човек какво ви кара да се чувства зле и да го помолите за емоционална и морална подкрепа.

2849

Similar Posts