Любов и връзки

7 признака, че сте срещнали някой, който ви подхожда напълно

признаци-че-сте-срещнали-сродна-душа

Срещаме се с хора всеки ден. Някой влиза в живота ни за кратко, а някой остава с нас дълги години. Щастливата връзка е безценно богатство. Но за да спечелим това богатство, трябва да намерим точно човека, който ни е предопределен. Психолозите издават и основните признаци, които показват, че сте наистина с някой, който ви подхожда напълно, тоест, че сте открили вашата сродна душа.

Чувствате се в безопасност

Със сигурност знаете, че чувствате, че този човек няма да ви обиди или предаде – в трудни моменти можете да се обърнете за помощ към него (точно както той към вас) и ще бъде двойно приятно за вас да отпразнувате всички радостни събития заедно. До него ще се чувствате напълно в безопасност и ще знаете, че винаги можете да разчитате на него, независимо какво се случва.

Заедно ви е уютно и комфортно

Прекарвате много време заедно и получавате истинско удоволствие от общуването – не е нужно да се притеснявате за всяка изречена дума и знаете, че винаги ще бъдете разбирани и подкрепяни правилно. С други думи, не изпитвате дискомфорт, напрежение в общуването и други негативни чувства, които ясно показват проблем.

Между вас няма конкуренция

Ясно разбирате, че вашият партньор ще се радва искрено на вашите успехи и победи, също като вас самите, и следователно между вас няма съперничество, съревнование, завист – вие се мотивирате към нови постижения, което позволява и на двама ви да растете и развивайте се по-бързо и решението на трудностите е по-лесно за вас.

Не се нуждаете от потвърждение на любовта

За вас няма значение кой пръв на кого се е обадил, кой какво е написал, колко пъти е писал, звънил и така нататък. Със сигурност знаете, че между вас има истинско чувство и не е нужно да търсите потвърждение за това, като внимателно изучавате кой и колко пъти е поел инициативата, кой е направил първата крачка и други подобни, напълно излишни неща.

Вие се приемате един друг такива, каквито сте

Тъжен или весел, енергичен или уморен, няма никакво значение. Вие сте заедно и се приемате. Във връзката ви има хармония, която ви позволява да се съсредоточите върху силните страни, а не върху слабостите, както и да зачитате личните си граници и да бъдете чувствителни към всякакви житейски обстоятелства, които ви се случват. Тази точка се отнася и за външния вид – не е нужно да се събуждате един час по-рано, за да направите грима си и няма да се разстроите, ако партньорът ви е качил няколко излишни килограма.

В отношенията ви има баланс

Инвестирате еднакво във взаимоотношенията си и ясно разбирате, че при вас няма „едностранчива игра“. Всеки от двамата се опитва да поддържа баланса в даването и получаването, затова се чувствате комфортно. С партньора си и не сте преследвани от мисли за това, че някой от вас е поел инициативата, принуждавайки другия да заема позицията на жертва.

Вие не си дължите нищо

Вие не се ограничавате един друг – не е нужно да питате разрешението на партньора си да отидете някъде или да направите нещо, а всяка ваша стъпка е продиктувана единствено от вашето желание, а не от задължение. В същото време знаете как да изградите компетентно вътрешна комуникация и можете открито да обсъждате всички въпроси, свързани със съвместния ви живот, в крайна сметка стигайки до компромис.

Като цяло е важно да се знае, че понятието сродна душа включва сходството на личните ценности, убеждения и мотиви. До такъв човек чувствате неразривна връзка с него и разбирате, че ви е удобно и добре.

Затова, ако сте срещнали сродна душа, трябва да оцените този факт и да продължите да работите върху връзката, дори ако всичко е перфектно. Щастието и любовта трябва да се поддържат за да ни радват дълго време.

 

10238

Similar Posts