Любов и връзки

Истинската любов е истинско постижение: Важни правила, които много хора забравят

Истинска любов

Всяка двойка, която ще живее дълго и щастливо, трябва да помни важните правила на силната любовна връзка. Тези прости, но необходими правила са в основата на мечтаната ИСТИНСКА ЛЮБОВ.

Истинската любов е истинско постижение в живота

Освен, че звучи много романтично, тази фраза е вярна. Дългосрочната и щастлива връзка е нещо, към което всички се стремим в този живот. Но тя изисква постоянна работа и участие и на двамата партньори. Такава любов е възможна само ако и двамата партньори искат и са готови да бъдат заедно.

 

Общувайте повече, задълбочавайте отношенията си

Принципът, който всички психолози съветват да следвате е, че ако не можете да говорите откровено с любимия човек, не бива да се жалвате за това пред близки и приятели. Много по-добре е да се помъчите да развиете отношения на доверие, да се научите внимателно да посочвате недостатъците и да говорите откровено помежду си за всичко, което ви тревожи.

 

Връзки, в които няма емоционална интимност, са обречени на провал

Ако подозирате партньора си в изневяра, задайте му директен въпрос. Ако не сте съгласни с нещо, обсъдете го. Ако нещо не ви харесва, уведомете го. Не бива да премълчавате и да създавате бездна между вас.

 

Научете се да забравяте и да прощавате

Няма съвършенство – всички правим грешки. Ето защо основното правило на любовта  е способността да се отървете от обидата. Да бъдем заедно и да живеем щастливо е въпрос на избор, а не на съдба. Основният елемент на една дълга и силна връзка е способността да забравяме лошото и да помним доброто. Тук е важно да намерите баланс.

 

Понякога хората, на които вярваме, ни нараняват

И това се случва на повечето двойки. Но да забравите и да се опитате да започнете всичко отначало или да продължите да бъдете с разбито сърце е личен избор. Психолозите само напомнят, че прошката е противоотрова, която ще помогне лечението на душевните терзания.

 

Оставете партньора си да живее живота си

Спрете да гледате на живота и проблемите на партньора си през призмата на собствения си опит. Не съдете по себе си: той (тя) има свой живот, вие – свой. И те могат да бъдат много различни един от друг. Това, което е истинско щастие за вас, може да не означава нищо за него. Затова се опитайте да не му отнемате свободата на избор.

 

Признайте своите недостатъци на партньора си

Хората, които заслужават уважение, са тези, които осъзнават своите недостатъци и са готови да поемат отговорност за своите грешки. Честността е в основата на всички здрави взаимоотношения.

 

Изненадвайте партньора си всеки ден

Подарък, добра дума, полезен съвет, любов и грижа… Създайте си правило (и научете партньора си да прави същото) винаги да бъдете по-добри един към друг. Често подценяваме ролята на честния комплимент, искрените думи. Но точно от такива привидно дреболии е изграден целият ни живот. И именно те могат коренно да променят отношенията ни.

Правете това, което ви прави щастливи

Ако искате да изградите щастлива и здрава връзка, ако искате да се наслаждавате на истинска любов, първо трябва да станете щастливи самите вие.

Само ако внесете щастие в съдбата си, можете да го споделите с някой друг.

Ако искате да имате по-малко проблеми във вашата връзка, винаги започвайте от себе си.

Освободете се от негативните мисли, научете се да гледате на света положително. Само тогава ще можете забележимо да подобрите отношенията си.

Всяка промяна, която искате да внесете в една любовна връзка, трябва да започне с промяна във вас.

 

И тогава ще се радвате на истинска любов, отдаденост и ненадминато щастие.

2672

Similar Posts