Във форма Езотерика

 Ако се чувствате изцедени и енергията ви е „на нула“: Народни начини за бързо възвръщане на жизнените сили

начини за бързо възвръщане на жизнените сили

Ако се чувствате изцедени и енергията ви е „на нула“, бързо можете да разрешите този проблем.

Ясно е, че е  време да възвърнете силите си. Специалистите са на мнение, че може да се занимавате с медитация и други духовни практики. Но има по-бързи начини за възстановяване на изгубената енергия – народните начини, доказали безусловно ефективността си през годините.

В неравностойна надпревара с времето

Съвременният ритъм на живот често ни изправя пред риска от бърза умора и рязък спад на силите. Интензивно натоварване, работа без почивни дни, стресови ситуации, комуникация с неприятни хора и като за капак – по неприятни теми… Е, след подобно „състезание със самите нас“ няма как енергийният поток да е в норма.

Но преди да говорим за възстановяването му, нека първо се спрем на това, което ни отнема вътрешната сила. След това да започнем „лечение“ с доказалите ефективността си през вековете простички народни средства, които ще ни помогнат да „закърпим“ енергийните дупки в нашето биополе.

Изпитани народни средства срещу негативизма

Всички разрушителни чувства, емоции и мисли отнемат положителна ни енергия и то в големи количества. Това важи особено за чувствата на вина, завист и недоволство. Привличането на положителна енергия се счита за чудесен начин да се отървете от негативизма. Но как да постигнем това?

Усмихнете се на новия ден

Усмивката е мощно оръжие в борбата с негативизма. Вече е доказано, че дори принудителната усмивка се превръща в искрена едва за няколко минути.

Съсредоточете се върху дишането

Леките упражнения могат да ви помогнат да се откажете от негативизма. За да направите това, изправете се, поставете краката си на ширината на раменете и разтворете ръце встрани. Вдишайте дълбоко, повдигайки и спускайки корема си, след което издишайте. Повторете упражнението от 3 до 5 пъти.

Направете си масаж

Масажирайте ушните си раковини, докато почувствате топлина. Веднага ще получите прилив на сила.

Вземете си душ

Най-лесният начин да се отървете от негативизма е да го „отмиете“ с вода. Къпането възстановява хармонията и енергийния баланс, зарежда със сила и насърчава качествената почивка.

Вярата е всичко

Човек не може да живее без вяра. И изобщо няма значение в какво или в кого вярвате – самото присъствие на вяра във висшите сили дава мощен поток от енергия. „Висшите сили ме защитават“ – повтаряйте си всеки път, когато почувствате вътрешна слабост или духовна празнота. И те наистина ще започнат да се грижат за вас.

Временно мълчание

Дори вътрешните спорове, които водим със самите себе си, както и вътрешните ни конфликти, които не можем да разрешим, „изпиват“ енергията.

Да не говорим пък колко енергия изразходваме, когато се оплакваме от проблемите си. Затова народните методи за справяне с безсилието и липсата на енергия включват и мълчание от време на време. То може да бъде ден, два или повече, важното е да опитате и да отбележите как се е отразило то на вашето вътрешно състояние. След това сами ще определите колко дни да запазите мълчание.

Чистота отвън – чистота отвътре

Трябва да обърнете по-специално внимание на дома и работното си място и ще видите как мислите и чувствата в главата ви също ще започнат да се подреждат и избистрят. Ще сте наясно повече от всякога към какво се стремите и какво трябва да предприемете, за да го постигнете.

Любов и творчество

Любовта е мощно чувство, което подхранва вътрешната ни сила. Творчеството, от своя страна, съживява душата. В момента на създаването на нещо красиво, се активира положителната енергия и се отварят каналите с по-висши източници.

Музика

Музиката е чиста енергия, която вдъхновява и вдъхновява, развеселява и вдъхва увереност в щастливото бъдеще. Изберете музика по ваш вкус и попълнете енергийните си запаси до насита.

Домашни любимци

Друг източник на неизчерпаема енергия са домашните любимци, съприкосновението с които носи много радост и положителни нагласи. Нашите по-малки братя са същински донори на енергия, които безплатно и без вреда за себе си я отдават на нас , хората. И освен, че ни даряват позитивна енергия, също така те и отнемат и отрицателната.

Самохипноза

Практиката на самохипноза настройва подсъзнанието на правилната вълна. Можете да използвате утвърждения и визуализации, които не само увеличават енергията, но и ви позволяват да постигнете това, което искате във всяка област от живота.

Природни сили

Всеки човек трябва да живее в хармония с природата. Разходки на чист въздух, отдих сред дървета или езера, слънчеви бани, съзерцание – всичко това допринася за притока на положителна енергия.

Билкови смеси

Един от най-достъпните и бързи начини за лечение на срив и хронична умора е чаша тонизиращ чай.

Вана с добавка на масло от борови иглички

Няколко капки етерично масло ще ви помогнат бързо да възстановите силата си, дори след сериозни заболявания. Изпаренията, наситени с аромат на иглолистни дървета, оказват изключително благоприятен ефект върху тялото.

Чаша чиста вода

Ако спешно се нуждаете от сила и енергия, тогава изпийте чаша чиста (за предпочитане изворна, жива) вода. Това ще ви помогне да почувствате прилив на енергия, тъй като водата е пълна с енергия.

Да не забравяме:

Народните средства за бързо попълване запасите ни от енергия, за съжаление, ще помогнат да възстановите жизнеността и силата на духа си само за кратко време.

Ако искате те никога да не си отидат от вас, ще е необходимо да засилите енергията си, чрез талисмани или духовни практики.

3995

Similar Posts