Здраве

Био тахани – ползи за здравето и как да изберем наистина качествен продукт

bio-leshnici

Ползите от апетитните био тахани за тялото са огромни. В тях са запазени непокътнати всички ценни съставки на суровината, независимо дали става дума за орехи, бадеми, лешници или други ядки. Разбира се, важно е да изберете точния производител. Таханите, произведени от продуктите на Био Орех БГ, се изсушават много внимателно, за да се достигне оптималната технологична влажност. За разлика от изпечените суровини, подготвените по този начин ядки за тахани, са много по-здравословни и витаминозни. Това е важно да се знае, особено от тези хора, които държат да се хранят максимално пълноценно и да поддържат добро здраве. Също така, в тези тахани не се добавя никаква мазнина, те се произвеждат от биологични качествени ядки, а не от отпадъчни суровини.

Може да изберете някои от видовете тахани на Био Орех БГ и да разнообразите дневното си меню с качествена суперхрана. Не съдържат примеси от фъстъци, слънчоглед или други ядки.

Бадемов тахан

Бадемовият тахан има страхотен вкус, доста сходен по текстура и плътност с фъстъченото масло. Но бадемите съдържат повече калций от всички други ядки. Таханът ще добави в менюто ви мононенаситени мазнини, фибри и витамин Е – антиоксидант, който помага в борбата с възпаленията. И още нещо, което е важно да се отбележи – бадемовият тахан съдържа по-малко захари от фъстъчения.

Ето и ориентировъчна таблица за състава на бадемовия тахан за 2 супени лъжици продукт:

Калории – 196 калории на 2 супени лъжици

Въглехидрати – 6 g

Белтъчини – 7гр

Фибри – 3гр

Мазнини – 18 g

 

Лешников крем

Ако пък харесвате вкуса на лешниците, може да опитате страхотния лешников крем от собствени суровини на Био Орех БГ, който е със съдържание лешникова паста над 70%, какао на прах, какаово масло и фруктоза.

Лешниците са богати на желязо, магнезий, фосфор и калий. Лешниковата паста е много вкусна.

В 2 супени лъжици се съдържат средно:

Калории – 160 калории

Въглехидрати – 8 g

Белтъчини – 5гр

Фибри – 1гр

Мазнини -14 g

Орехов тахан

Орехите са ценен източник на омега-3 мастни киселини, които са важни за човешкото здраве. Ореховото масло съдържа малко по-малко протеини и малко повече мазнини от другите ядкови масла. Орехова паста се намира трудно, а още по-трудно е да се открие орехов тахан от био орехи. Той е изключително полезен за здравето.

В 2 супени лъжици орехов тахан се съдържат средно:

Калории – 179 калории

Въглехидрати – 4 g

Белтъчини – 4гр

Фибри – 2гр

Мазнини – 17 g

 

Намирането на здравословни био тахани не е лесна задача. Ако искате да не попаднете на фалшификат, четете внимателно съставките на опаковката. Изберете тахани без добавена захар.

Не купувайте тахани с наситени мазнини. Добавят се, за да предотвратят отделянето на пастата при съхранение. Често срещан източник на наситени мазнини в повечето ядкови масла е палмовото масло. Наситените мазнини могат да доведат до сърдечни заболявания и здравословни проблеми, свързани със затлъстяването.

Сравнете ползите от различните масла. Ако купувате продукт не само за да се насладите на вкуса, информирайте се за ползите от употребата му.

Например, експертите препоръчват орехов тахан за здравето на сърцето, а бадемов тахан – за здраве на сърцето, кожата и косата.

Избирайки таханите на Био Орех БГ можете да сте 100% сигурни в качеството и ползите на продукта. Това е български производител на био орехи, лешници и тахани, като насажденията за суровини са изцяло от български сортове, един от които местен. Намират в землищата на селата Голямо Дряново, общ. Казанлък и с. Асен общ. Павел Баня.

52

Similar Posts