Красота Стайлинг

Британският фризьор Ози Рицо: Как да направите косата си по-здрава и красива само със сода за хляб

здрава и красива коса със сода за хляб

Косата е най-важният атрибут на красотата на всяка жена. Всички мечтаем за красиви, здрави и лъскави коси. Британски фризьор на име Ози Рицо разкрива една просто домашно средство, което може драстично да подобри визията и здравината на косата.

Содата за хляб –  чудесна за грижа за косата

Содата за хляб е чудесна за грижа за косата, въпреки че малко хора всъщност я използват. Едно просто и евтино домашно средство, което значително подобрява състоянието на косата.

Содата е в състояние да премахне токсините от скалпа и да направи косата мека и нежна. Но това не е всичко, това домашно лекарство може лесно ни отърве от проблеми като пърхот и също така да неутрализира неприятните миризми.

Содата обикновено се използва по същия начин като шампоана.

Как да използваме сода за хляб и да направим косата си красива?

Веднага след като содата за хляб влезе в контакт с вода, тя започва да превръща себума в сапун.

По този начин се премахват всички замърсявания, прах и дори остатъци от стилизиращите продукти.

Важно е да знаете за правилата за използване на сода, защото този компонент е донякъде агресивен.

Така че, препоръчително е да използвате содата само веднъж седмично. Ако нарушите това правило, ще изсушите скалпа.

Отделно трябва да подчертаем, че содата действа и като скраб за скалпа.

Тя премахва всички мъртви клетки, почиства и изглажда дермата. Но, ако скалпът е твърде сух, чувствителен или има псориазис, екзема, тогава е изключително важно да използвате содата за хляб много внимателно.

Храненето също е важно

Освен това, за да може косата ви да зарадва със своя блясък, красота и здраве, е важно внимателно да следите диетата си.

Вредни продукти като наденица, сладкарски изделия, сладкиши, полуфабрикати, пържени храни, пушени меса и т.н., трябва да бъдат забравени.

Важно е да наблегнете на здравословни храни – ядки, семена, млечни продукти, пълнозърнести зърнени храни, плодове и зеленчуци, особено горски плодове.

Зеленината, както и нискомасленият протеин, витамините от група В, А, Е, калцият и фолиевата киселина, имат особено добър ефект върху косата.

Превод и редакция: Хепи-Уомън

1477

Similar Posts