Любопитно

Характер според кръвната група: Характерни особености на хората от различните кръвни групи

характер според кръвната група

Чували ли сте израза: „Ти и аз не сме от една и съща кръв“? Той може да се тълкува и буквално, защото ако знаете кръвната група, можете да определите характера на човека, твърдят учените.

Наследяването на кръвна група следва строго определен модел. Има дори специфични диети в съответствие с кръвната група.

I кръвна група – О

Притежателите на нулева кръвна група са активни, общителни, пълни със сила, радват се на добро здраве, издръжливост и воля. Тези хора със стабилна психика могат да издържат на голям психически и физически стрес и бързо да се възстановят след това.

Хората от 1-ва кръвна група се отличават с адекватна емоционалност, положителна реакция към различни форми на общуване, неуморни са в стремежа си към успех и лидерство. В същото време могат да проявяват силно чувство за собственост, а понякога да се проявяват като повърхностни и амбициозни. В общуването си се показват като добри приятели и сърдечни колеги на работното място. Винаги са готови да помогнат на другите. Мислят глобално.

Те постигат кариерни успехи на лидерски позиции, не признават малки дела и планове. Физическият труд е полезен за хората с кръвна група 0, а алкохолът не им влияя толкова отрицателно, както на представителите на други кръвни групи.

II кръвна група – А

Тези хора са точни, усърдни и задължителни, отговорни са за работата си, могат да се справят добре дори при силен стрес. Всичко това, съответно, след това се отразява на тяхното здраве – имунитетът може да падне рязко, умората да се увеличи.

Хората с кръвна група А обикновено са добри приятели, имат творчески характер и са интелектуално развити. Те имат деликатно чувство за вкус и уважават собственото си достойнство. Във всичко обичат и предпочитат хармонията, спокойствието и реда.

Хората от 2-ра кръвна група са също така чувствителни, търпеливи и мили.

Основният проблем за тях обаче е невъзможността да се отпуснат, което се отразява на психичното им здраве.

III кръвна група -В

Хората с кръвна група В се отличават със специална деликатност, такт и винаги успяват да направят добро впечатление. Характерът е спокоен, уравновесен. Те могат да поставят много високи изисквания към себе си и към другите.

По правило хората от 3-та кръвна група са индивидуалисти – явни, неприкрити, склонни да правят каквото си искат.

Имат добре развити адаптивни способности и лесно се приспособяват към всичко, защото притежават гъвкав ум и добро въображение.

Желанието винаги да са независими, обаче, може да се превърне в тяхна слабост.

IV кръвна група – АВ

Представителите на тази рядка кръвна група се отличават с повишена емоционалност, в стресови ситуации проявяват много страстни емоции и чувства, които често надделяват над разума и трезвото, адекватно мислене.

В повечето случаи характерът на хората с кръвна група АВ е спокоен и уравновесен. Обикновено те са обичани от приятели и познати. Знаят как да бъдат общителни и интересни, тактични и справедливи по отношение на другите. Но понякога са твърде сурови.

Отличителна черта на хората от 4-та кръвна група е, че отлагат вземането на решение до последния момент, защото се надяват да съберат възможно най-много информация за решението си. И често пъти пропускат срока, защото се страхуват да действат.

1066

Similar Posts