Във форма Здраве

Херпес: Можем да се отървем от него само за една нощ

лечение на херпес

Херпес – отървете се от появата му само за една нощ

 

Херпесът е инфекция, причинена от силно заразен вирус, който лесно се предава и образува болезнени рани.

Днес ще се съсредоточим по-конкретно върху темата за херпеса на устните. Отначало в резултат на инфекцията, се появяват малко болезнени мехури или дори рани, които се наричат херпесни огнища. Трябва да отбележим, че херпесът лесно се предават от човек на човек.

Каква е причината за проява на херпес на устните?

Херпесът на устните е доста често, срещано явление, причинено от вируса херпес симплекс тип 1 (VHS – 1). Обикновено този вирус е най-често срещан при хора около двадесет годишна възраст. Ако херпесът се появи веднъж, той не изчезва, а просто „заспива“ в тъканите на лицето и във всеки един момент може да се появи отново: заспива, събужда се и развива нови огнища.

В повечето случаи именно херпес симплекс вирус тип 1 (VHS-1) е причината за херпеса по устните. Той е най-лесният за справяне. Има обаче случаи, когато тази инфекция е причинена от херпес симплекс вирус тип 2 (VHS – 2), който причинява генитален херпес. Това може да се случи, ако човекът страдащ от този вирус е практикувал орален секс, например.

Херпесът се предава с невероятна лекота и скорост от един човек на друг, особено ако има активни огнища. Следователно, за да се предпазите от този неприятен проблем, трябва да избягвате близък контакт с хора, страдащи от херпес, да не докосвате тяхната кожа и дори предмети, с които са влезли в контакт (самобръсначка, кърпа, чинии и др.).

Как да спрем афтите през нощта?

За щастие има един трик или по -скоро народен лек, който ще ви помогне да се отървете от проявите на херпес само за една нощ! И този трик е свързан с лечебните свойства на чесъна, защото той действа като естествен антибиотик, който може да спре действието на различни вируси, бактерии и гъбички.

Чесънът съдържа азотни вещества, натрий, калий, селен, калций, магнезий, силиций, сероводород, фосфорна киселина, както и витамини С, В, D, фитостероли и етерични масла. Също така съдържа съединение, наречено алицин, което според научните изследвания има силно бактериостатично действие, което ви позволява бързо да се справите с различни инфекции.

Тези лечебни свойства на чесъна показват, че той може да бъде много по-полезен от много фармацевтични лекарства и в същото време със сигурност няма да получите нежелани странични ефекти.

В допълнениечесънът подобрява кръвообращението , предотвратява сърдечно -съдови проблеми, помага за понижаване на нивата на холестерола , бори се със свободните радикали и е отлична профилактика срещу много заболявания.

Отървете се от проявите на херпес за една нощ с помощта на чесън

Нарежете или настържете една скилитка чесън на ситно. След това го нанесете директно върху херпесното огнище. Ако зоната е голяма, тогава процедурата трябва да се повтаря няколко пъти дневно, като за всеки път използвате нова скилитка чесън.

Оставете чесъна на устните си за 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Възможно е да почувствате изтръпване или дори усещане за парене, но тези усещания ще изчезнат след няколко секунди, тъй като самият чесън ще излекува вашият херпес.

Ако това не се случи от първата процедура, продължете да третирате мястото няколко пъти на ден и задължително преди лягане.

Втори начин да използвате чесъна е да я нанесете върху засегнатата област, да я покриете с превръзка и да я оставите да действа през нощта. На следващата сутрин превръзката може да бъде премахната, измита и може да се зарадвате от факта, че херпесното огнище е намаляло или изчезнало напълно.

Как да избегнете херпесна инфекция?

В заключение искаме да ви напомним, че херпесът лесно се предава, чрез различни лични вещи и аксесоари. Така че, ако сте се отървали от херпеса, не забравяйте да изхвърлите четката си за зъби, и козметиката за устни, която сте използвали, а също така е необходимо да изперете всички кърпи за лице.

Мъжете от друга страна ще трябва да изхвърлят острието на самобръсначката си, тъй като този предмет, както всички предишни, е бил „заразен“ с вируса на херпес симплекс, което означава, че по -нататъшното му използване може да доведе до развитие на нова инфекция.

И накрая, съветваме ви да избягвате пряка слънчева светлина и редовно да използвате слънцезащитни продукти. По този начин също можете да се предпазите от появата на нови огнища на херпес.

7159

Similar Posts