Новини и анализи

Израелски въздушен удар уби командир на Хамас и предизвиква смъртта на петима, включително служител на ООН

Израелските власти потвърдиха в сряда, че при въздушен удар срещу център за разпределение на храна на ООН в южната част на Газа е бил убит предварително набелязан командир на „Хамас“, съобщава „Ройтерс“. Палестински здравни служители потвърдиха смъртта на още четирима души, включително служител на ООН.

Израелската армия уточнява, че бил убит Мохамад Абу Хасна, когото описват като боец на Хамас, предоставял разузнавателна информация на групировката за позициите на израелските войски и е „също участвал в поемането на контрол над хуманитарната помощ и разпространението й на терористите на Хамас“.

В изявление „Хамас“ каза, че Абу Хасна е бил член на полицията и осъди убийството му като „страхливо убийство“, целящо да попречи на разпределението на помощите.

„Хамас“ идентифицира друг от петимата убити като ръководител на извънредна комисия за Рафах, Нидал ал Шейх Ейд.

Главната агенция на ООН за палестинците съобщи, че едно от нейните съоръжения е било ударено в Рафах, район в южната част на Газа, където се укрива повече от половината от 2,3-милионното население на Газа.

Най-малко един служител на Агенцията е сред петимата убити, а 22 други са ранени, каза агенцията, добавяйки, че координатите на съоръжението са били споделени с израелската армия.

9
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts