Психология

Как да останем в добро настроение през целия ден – прости, но много полезни техники

добро настроение през целия ден

Сутринта е най -важното време на деня и всички знаем поговорката, че както го започнем, така и ще го завършим. Разбира се, това не винаги е така, но при всички случаи ще е много полезно да си създадем правилната настройка още от сутринта, за да се чувстваме енергични и щастливи.

Ето и съветите на специалистите – начини да направите деня щастлив.

Правете това, което обичате

Психолозите ни съветват преди всичко да стартираме деня с нещо интересно. Дори и да не сме намерили все още любимата работа, преди да излезем от дома и да вършим задълженията си, може да си подарим нещо, което ще ни донесе радост. Ставането рано наистина работи добре и е добре да се възползваме от него. Няколко часа преди работа, прекарани в любими дейности, могат да направят чудеса за нашето добро настроение през целия ден. И така, ако обичате да шиете, шийте. Ако обичате да бягате, бягайте. Основното е, че сутрин сте изпълнени с приятни емоции.

Защото така ще сте заредени с енергия през целия ден.

Не правете неща сутрин, които ви ядосват или разстройват, съветват ни още психолозите. Опитайте да прекарате сутринта без социални медии или телевизия – този съвет едва ли ще бъде изпълнен, но поне можем да намалим интензивността.

Пуснете си любимото музикално парче

Всеки човек има такова – музика, която ободрява и го настройва на положително, успокоява нервите и създава настроение. Слушайте точно такава музика сутрин. Тя ще бъде мощен магнит за късмет, защото ще ви настрои на оптимистична вълна.

Усмихнете се на самите себе си, кажете си нещо добро

Има един прост сутрешен ритуал, препоръчан от психолози и експерти по биоенергия. Просто отидете до огледалото, погледнете отражението си и след това си кажете: „Ще успееш“. Разбира се, може и да е някаква друга мотивационна фраза или утвърждение. В същото време е важно искрено да се усмихвате и да вярвате в думите си.

Направете си самомасаж

Това не само ще донесе много приятни изживявания, но и ще спомогне за отварянето на чакрите. Докато правите масажа, обезпокои ли ви някоя неприятна мисъл, представете си, че стоите до голямо езеро и веднага я потопете във водата. Оставете да се реят само позитивните и съзидателни мисли.

Вършете добри дела

Доброто дело върши чудеса. Ако имате възможност да направите живота на някого дори малко по-добър сутринта, непременно се възползвайте от тази възможност. Помогнете на любимия човек да се подготви за работния ден, направете закуска, погрижете се за сродната си душа. Всеки човек има много възможности да донесе добро на някого. Тайната е, че доброто се връща и то незабавно. Това ни прави щастливи, защото знаем, че сме направили нечий ден щастлив.

Експертите препоръчват също физически упражнения, медитация, пиене на чиста вода, правене на планове за деня. Всичко това е изключително полезно сутрин.

24

Similar Posts