Цветен рай

Как да отглеждаме африкански теменужки: Няколко важни правила

Как да отглеждаме африкански теменужки

Отглеждането на теменужки е завладяващ и честно казано, възнаграждаващ процес.

Африканските теменужки отдавна и твърдо заеха мястото си на нашите первази. Популярността им се дължи на техния ярък и почти непрекъснат цъфтеж и непретенциозност.

Кои са главните характеристики на грижата за африканските теменужки? На какво трябва да обърнете внимание?

 

От каква почва се нуждаят теменужките?

Ако сте нови в отглеждането на теменужки, просто купете специална смес от магазина. Можете също така и да си я направите сами с равни части торфен мъх, вермикулит и перлит.

 

Как да поливаме африканските теменужки?

Теменужките са взискателни към водата, така че бъдете особено внимателни при поливането. Поливат се с леко топла или хладка вода, престояла 48 часа. Поливайте в основата и никога не пръскайте вода върху листата; само една капка може да причини петна и болести. Поливайте, когато почвата стане по-малко влажна на допир. Никога не преполивайте или пресушавайте африканските теменужки. Поливането в чинийката е най-добрият вариант за тези, които за първи път отглеждат теменужки.

 

От каква светлина се нуждаят теменужките?

Интензитетът на светлината трябва да се регулира от ярка до средна интензивност. Светлината влияе върху цъфтежа. Африканските теменужки с тъмнозелена зеленина обикновено се нуждаят от повече светлина, отколкото растенията с бледо или среднозелени листа.

 

Редовно обръщайте саксиите, за да расте саксийното растение равномерно. Най-добре е да поставите африканските теменужки на разстояние един метър от прозорец с южно или западно изложение.

 

Тор за теменужки

Наторете вашите теменужки със специална формула за африкански теменужки или хранително вещество с по-високо съдържание на фосфор. Тор може да се използва при всяко поливане. Намаленият цъфтеж и по-бледият цвят на листата показват, че растящите теменужки не получават достатъчно тор.

525

Similar Posts