Във форма Отслабване

Как да отслабна с 10 кг: Възползвайте се от бързата диета на космонавтите

Как да отслабна с 10 кг

Много често диетолозите чуват следните оплаквания: “ Почти нищо не ям, а пак дебелея. “ Най- често това се случва на хора ,които имат 10-20 кг излишно тегло.
Истината е, че такива хора просто нямат силна воля и не могат да устоят на усещането за глад . За тях е просто непосилно да спазват диета продължено време. Стига се дори дотам,че от глад дори не могат да заспят нощем. А ако няколко дни спазват определен хранителен режим и ограничат приема на храната, с която са свикнали, стават раздразнителни, вие им се свят, чустват се уморени и отпаднали.

По тази причина много хора с наднормено тегло предпочитат да се подложат за кратък срок на много строга диета, за да свалят набързо 10-20 килограма , отколкото да отслабват постепенно и да се тормозят с изморителни физически упражнения. Това е доста грешен подход, който може да се отрази зле на здравето ви, затова е препоръчително да се отслабва постепенно с правилно хранене и паралелно с това да се правят физически упражнения.

Най-ефикасно е, да се отслабва с 4-5 килограма на месец, като се спре приема на мазна и висококалорчна храна. За да отслабнете, освен спазване на хранителен режим е необходимо да правите и физически упражнения. А ако искате да отслабнете веднъж и завинаги без да качвате после пак излишни килограми, най- вече ви е нужна мотивация. В противен случай, тези кошмарни за вас килограми,свалени с толкова много усилия , ще се върнат отново.

За съжаление много често хората с наднормено тегло страдат от високо кръвно налягане, разширени вени, увреждане на ставите и задух. Имат и проблеми със сърдечно -съдовата, храносмилателната и ендокринна система, защото те са доста силно натоварени. Така че каква по- добра мотивация за вас да отслабнете от това, да се предпазите от развитието на подобни заболявания, да се радвате на усещането за лекота и прекрасно здраве!

Ако сте сигурни, че сте здрави като космонавт, можете да пробвате доста трудната,но ефективна диета на истинските космонавти. Тя може да се прилага не повече от веднъж годишно. Бързото отслабване е категорично забранено за хора с проблеми на сърдечно -съдовата и храносмилателната система. Ако прилагате тази диета, трябва непременно да приемате витамини и минерали, за да укрепвате тялото си и да пиете поне по два литра вода на ден,за да изхвърляте вредните вещества от организма.

Най- важното при диетата на космонавтите е, желанието за бързо отслабне да не е за сметка на здравето ви. Ако по време на диетата не се почувствате добре, спрете веднага гладуването, защото вместо да изгубите килограми, може да си спечелите някоя болест.

Диетата на космонавтите се състои в това, че от храната напълно се изключват въглеводородите, които лесно се смилат и усвояват от организма.
За да се свалят 10 килограма за 10 дни е необходимо да се следва следното меню:

ЗАКУСКА: едно яйце, чаша айрян или кафе без захар.

ОБЯД: 100гр. безсолно варено пилешко месо без кожа, половин литър пилешки бульон без сол,чаша айрян или кафе без захар.

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА:чаша айрян или кафе без захар

ВЕЧЕРЯ: 200 гр обезмаслена извара.
Ако ви измъчва непоносимо чувство за глад, можете да изпиете чаша айрян или кафе без захар.

Ефикасността на тази диета се състои в това, че така приеманите белтъчини предизвикват допълнително изразходване на енергия, което води до бързо отслабване. За спазването на тази диета се изисква много силна воля, затова е наречена диета на космонавта. Космонавтите са известни с волята и дисциплината си. Затова трябва да сме волеви като истински космонавти и да минем без всички сладки нещица, сладоледче и вкусотийки, с които сме свикнали.

Диетата на космонавтите трябва да се спазва 10 дни. За това време трябва да отслабнете с 10 килограма. Ако не успеете, значи или не сте спазвали стриктно диетата или не сте се движили достатъчно. Въпреки че по време на толкова строга диета са забранени тежък физически труд, силови упражнения, фитнес или бягане ,все пак леки упражнения и разходки са приемливи и биха ускорили процеса на отслабване.
След приключване на тази диета не трябва рязко да се повишава приема на калории. Поне един месец след това се въздържайте от пържена и мазна храна.Също така избягвайте ястия с фибри и целулоза, защото организма ви е отвикнал от тях и това може да доведе до проблеми с храносмилането.

Рязкото отслабване се отразява зле на кожата, която понякога увисва. Така че веднага след тази диета няма да можете да се изфукате веднага със слабо тяло на плажа. Необходимо е поне в продължение на месец да правите физически упражнения. Така тренираните мускули ще възвърнат еластичността и красивия вид на вашата кожа.

2241

Similar Posts