Във форма Здраве

Как да пием парацетамол при настинка, грип и Ковид: Преди хранене, след, по време – с какво не трябва да се пие?

Как да пием парацетамол

Парацетамолът е един от най-популярните аналгетици и антипиретици, често използван при лечение на настинка, грип и COVID-19.

 

За да постигнете най-голяма ефективност на парацетамол, е важно да знаете правилата за приемане на парацетамол, включително кога да го приемате и съвместимост с храната.

 

Кога да приемате парацетамол при настинка, грип и COVID-19?

Обикновено парацетамол трябва да се приема, когато има симптоми, причинени от настинка, грип и COVID-19, като температура, болка, главоболие и мускулни болки. Той помага за намаляване на температурата и облекчаване на болката, осигурявайки забележимо облекчение чрез блокиране на определени химикали в тялото, наречени простагландини.

 

Според медицинската практика, парацетамол може да се приема по всяко време на деня при нужда. Въпреки това, за да се постигне оптимален ефект, се препоръчва да се спазват интервали между приемите.

 

Обикновено се приема доза от 500-1000 mg от това лекарство на всеки 4-6 часа, в зависимост от препоръките на лекаря. Важно е да се спазва предписаната дозировка и да не се превишава максималната дневна доза, която е 4000 mg.

 

Степента на абсорбция на това лекарство зависи от приема на храна. Може да се пие както преди, така и след хранене. Ако изпитвате стомашно дразнене, когато се приема на празен стомах, може да е по-добре да приемате парацетамол след хранене.

 

Приемайте парацетамол само с вода.

 

Този материал е само за информационни цели. Преди да вземете лекарства, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

385

Similar Posts