Любопитно Психология

Какво говори цветът на домашните дрехи за вашата личност

цветът на домашните дрехи

Цветът на дрехите може да разкаже много за характера на всеки човек. Днес ще говорим за избора на цвят за домашните дрехи.

Какъв нюанс преобладава в дрехите, които носите у дома? Знаете ли, че той може да повлияе много върху  настроението на домакинята! В този смисъл „какво е времето в къщата“, дали са надвиснали буреносни облаци или грее ярко слънце, зависи включително и от него.

Обикновено избираме облеклото си за работа и различни други събития с оглед на модните тенденции. Но когато сме си у дома, в домашни дрехи, тогава изразяваме себе си без суета, тоест, точно тогава сме самите себе си. И така, какво казва цветът на домашните дрехи за вас? Ето и мнението на психолозите.  

цветът на домашните дрехи - розов цвят

Розовото в дамския домашен гардероб

Ако домашният ви гардероб е доминиран от „бебешко розово“, това може да означава напълно противоположни неща. Например, че по душа си оставате деца, че сте в известна доза наивни или твърде раними.  Обикновено бизнес дамите, ръководителите и въобще поемащите повече отговорност на работното си място жени, обичат да носят розово у дома. Те искат да бъдат себе си, женствени и нежни, поне у дома, тъй като на работа това е невъзможно.

цветът на домашните дрехи-жълт цвят

Ако обичате да носите жълти дрехи у дома

Цветът на слънцето и радостта се избират от „слънчеви“ хора, екстроверти, които обичат да споделят топлина и оптимизъм с другите. Усмивките често украсяват лицата им.

Но да не забравяме, че те също се нуждаят от подкрепа, както всички останали. Нещо повече – за тях е много важно да усещат обич и топлина от своите половинки и други близки, да чувстват вниманието им, за да продължат да раздават топлина.

цветът на домашните дрехи-червен цвят

Червен цвят в женския домашен гардероб

Много хора подсъзнателно избягват този цвят в домашния си гардероб. Познат като цветът на страстите и царете, той е твърде ярък и предизвикателен, за да формира базата на домашния гардероб. Дрехи в червено обикновено се ползват за специални поводи: посрещане на гости, посещение на специални събития. Червеният цвят е и много подходящ като избор на еротично бельо, защото въздейства възбуждащо.

Ако все пак вие сте избрали домашни дрехи в червено, това говори, че сте много страстна натура. Обикновено го предпочитат активните и смели дами, които не се боят да изразяват свободно своето мнение.

цветът на домашните дрехи-зелен цвят

Ако харесвате да носите у дома зелени дрехи

Това е цветът на спокойствието, хармонията и сливането с природата. Зеленият цвят е положителен и екологичен. Всеки от неговите нюанси носи свой собствен смисъл. Например, тъмните зелени, малахитовите и смарагдовите оттенъци носят спокойствие, но и известна тъга. Светлозелените яркозелените са по-оптимистични, но понякога могат да изглеждат твърде сурови и не толкова приятни за окото. Като цяло, жените, които избират зеления цвят за своето домашно облекло се отличават с уравновесеност и хладнокръвие.

цветът на домашните дрехи-син цвят

Ако в домашните ви тоалети преобладава син цвят

Този цвят се избира от тези дами, които са склонни към меланхолия. Сините нюанси са успокояващи, но изглеждат малко студени. Но през топлия сезон този цвят е отличен избор. Ако домашният ви гардероб съдържа доста сини тоалети, то това говори за нежна и романтична натура, личност с богат вътрешен свят.

52

Similar Posts