Във форма Здраве

Кои СУПЕРХРАНИ МОГАТ ДА ВИ НАВРЕДЯТ, ако ги ядете твърде често?

Суперхрани които може да ви навредят

Съвременната мода за здравословно хранене и активен начин на живот доведе до факта, че суперхраните станаха неизменна част от нашата диета. Но въпреки всичките им страхотни качества, някои от тях могат да бъдат вредни за здравето, ако се консумират в големи количества. Нека разгледаме шест популярни суперхрани и причините, поради които трябва да се отнасяте към тях с особено внимание.

 

5 популярни суперхрани, които може да ви навредят

Авокадо

Авокадото, богато на здравословни мазнини и киселини, може да доведе до затлъстяване поради високото си съдържание на калории. Гледайте порциите си и избягвайте ненужните сосове на негова основа.

 

Киноа

Киноата, богата на протеини и аминокиселини, съдържа сапонини, които могат да причинят дискомфорт и дразнене в стомаха. Контролирайте порциите и наблюдавайте здравето си, когато консумирате тази зърнена култура.

 

Годжи бери

Богати на антиоксиданти, годжи бери са полезни за зрението и кожата, но могат да причинят подуване на корема и диария. Избягвайте ги, ако имате стомашно-чревни проблеми и ги ограничете, ако сте на диета.

 

Семена от чиа

Семената от чиа, богати на калций и фибри, могат да причинят алергични реакции и стомашно-чревни проблеми, когато се консумират в големи количества. Спазвайте препоръчаните дози, за да избегнете неприятни последици.

 

Риба

Рибата, богата на полиненаситени мастни киселини и витамини, може да съдържа високи концентрации на живак, който е опасен за здравето. Контролирайте употребата й, за да избегнете негативни последици.

263

Similar Posts