Красота Стайлинг

Кубче лед за лицето: Как да го прилагаме за разкрасяване?

Кубче лед за лицето

Студ, шок, стесняване на порите и други неудобства могат да предизвикат съмнения – имаме ли нужда от такава процедура? Съвременните дами имат естествен въпрос: полезно ли е да избършете лицето си с кубчета лед ? Професионалните дерматолози отговарят.

 

Краткотрайното охлаждане на епидермалните зони повишава локалния му имунитет. Повърхността на лицето започва да изпълнява по-добре своите антисептични функции.

Кубчето лед стимулира притока на кръв към горния епидермален слой. В резултат на това кожата се обогатява с кислород и хранителни вещества отвътре.

Ледът стеснява чистите пори, предотвратявайки проникването на мръсотия в тях. Помага да се отървете от обриви по лицето и шията.

 

Ледът ободрява и повдига настроението, но ако се използва правилно

 

Как да обтриете лицето си с кубче лед?

Процедурата може да се извършва сутрин или два пъти на ден – сутрин и преди лягане.

Препоръчително е да използвате кубче лед върху почистено лице. Можете да го използвате след контрастен душ или затопляща маска.

Кубчето лед трябва да се движи по повърхността на тялото в кръгове (наполовина по часовниковата стрелка). И не трябва да се застоява повече от 5 секунди върху всяка част на лицето.

Кожата около очите е най-чувствителна, така че времето за контакт с кубчето лед трябва да бъде минимално (5 секунди с 2-3 прекъсвания са достатъчни).

Плъзгайте кубчето лед върху кожата, докато изчезне напълно. След това оставете лицето си да изсъхне, без да го търкате с кърпа.

5 минути след като сте използвали ледено кубче, върху лицето може да се нанесе лек овлажняващ крем. Кожата ще остане свежа и пълна с жизненост през целия ден.

Направете си билкови кубчета лед за по-добър ефект

Използвайте чай от билки, като го замразите във формички за лед във фризера. Можете да си приготвите различни билкови смеси, за да постигнете по-добър ефект.

Така получавате естествено клетъчно хранене и мощен подмладяващ ефект без химия, хирургични методи и скъпи салонни процедури. Струва си да опитате!

235

Similar Posts