Красота Стайлинг

Маска за укрепване на косъма: Маски с чай и мед за здрава и силна коса

маска за укрепване на косъма

Косата е важна част от нашата визия. Ето защо е необходимо да се грижим за косата си със страхотни шампоани и балсами и домашни маски, които ще й помогнат да стане по-силна и завинаги да остане красива и сияеща. Сега ще разберем как да укрепим косъма с маски от чай и мед.

Необходими продукти:

  • 2 торбички зелен чай
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица вода
  • 1 чаена лъжица ябълков оцет
  • няколко капки етерично масло от бергамонт/лимон/мандарина

Най-важното е да изберете добър мед и чай, които да изпозлвате за маската за косата. Най-добре е да купите зелен чай от билкар или добре заредена билкова аптека. Що се отнася до меда, можете да се снабдите с качествен мед директно от пчелар, като отдадете предпочитание на акациевия мед или липовия меда с отличните им полезни свойства. Нека започнем с приготвянето на товарата.  Кипнете малко вода в средно голяма тенджера. Когато водата заври, добавете чая и 2 супени лъжици мед, разбъркайте всичко с дървена лъжица и оставете запарката да ври още няколко минути, докато медът се разтопи напълно. Ако желаем, можем да добавим няколко капки масло от бергамот, лимон или мандарина към нашата инфузия.

За по-силен аромат можете да добавите малко сухи цветя, като лайка, и след това да филтрирате получената инфузия в средно голяма купичка. Когато запарката вече е изситнала добавте оцета и я нанесете  върху косата равномерно. Ако имаме дълга коса, приберете я с щипка или я вържете на кок или опашка с ластик и след това сложете шапка за душ или увийте с кърпа. Ако нямаме на разположение шапка за душ, можем да увиете косата в малък прозрачен найлонова торбичка. Винаги се отнасяйте към косата си с необходимата доза внимание при вързване, особено когато е мокра – тогава тя е най-податлива на накъсване. След около тридесет минути измийте косата както обикновено.

Поради замърсената околна среда, неблагоприятните метеорологични условия и честото горене на косата с различни уреди като преси, маши и сешоари е много важно да се грижим ежедневно за нея и да се опитваме да използваме продукти, които знаят как да я пазят правилно, без да я увреждат. Ето защо е важно да прилагате естествени маски върху косата поне 2-3 пъти седмично. По този начин не само спестявате много пари, като не  купувате скъпи продукти за грижа за косата, но също така имате спокойствието, че дълбоко подхранвате и укрепвате косата си и това определено ще си личи.

808

Similar Posts