Езотерика Силата на вярата

Може ли да се спи на леглото на починал човек

Може ли да се спи на леглото на починал човек

Може ли да се спи на легло след починал човек, обясняват духовниците. Според християнските закони самите роднини имат право да правят нещата както намерят за добре. Всичко зависи от това как леглото е наситено с енергията на починалия човек. Ако той умрял в леглото, докато е бил болен дълго време, тогава е необходимо да се извърши церемония за пречистване над такова легло или да се отървете от него напълно.

 

Спането на легло след починал не е разрешено само в определени случаи

Нещата на починалия са наситени с отрицателна енергия, така че се препоръчва да се отървете от тях, но това е в много редки случаи. Например, по-добре е да изхвърлите легло, ако човек е починал на него след тежко заболяване, което го е измъчвало дълго време. Много е опасно да се спи на легло, ако човек е имал остро инфекциозно заболяване, което може да зарази другите.

Също така е необходимо да се отървете от леглото, ако починалият е лежал дълго време на него, тялото му вече е започнало да се разлага и отделената течност е напоила матрака. В този случай леглото трябва да бъде изгорено и стаята трябва да бъде напълно дезинфекцирана.

Можете също така да изхвърлите леглото на починалия, ако роднините са много разстроени от загубата и не могат да понесат да гледат нещата, които са принадлежали на починалия. В други случаи е по-добре просто да почистите леглото и да продължите да го използвате.

Има много знаци, свързани с леглото на починал човек. Например, човек не бива да използва леглото, в което единият от съпрузите е починал. Смята се, че ако продължите да спите върху него, ще ви измъчва безсъние, здравето ще се влоши и неприятностите ще ви засипят. Църквата обаче не приема това суеверие. Но всеки има право да реши дали да вярва или не.

Спането на леглото на починал човек е възможно само след обреда за пречистване

Тъй като леглото, на което е лежал починалият, е наситено с неговата отрицателна енергия, по-добре е да не спите на него, докато не приключи обредът на пречистване. Това ще помогне да се освободи леглото от енергията на починалия и след това ще бъде възможно отново да си починете спокойно на леглото. Често се кани свещеник да проведе обреда на пречистване. Той ще мине близо до леглото с кадилницата, ще прочете специална молитва, но тази услуга няма да е безплатна.

Можете и сами да извършите ритуала за почистване на леглото. Първо, трябва да премахнете спалното бельо от него и да го изперете или дори по-добре да го изгорите. След това разклатете добре матрака и да избършете рамката на леглото с алкохол или оцет. Едва след тези манипулации извършете ритуала за пречистване.

За да извършите обреда на пречистване, е необходимо да вземете светена вода и да поръсите леглото с нея, докато четете „Отче наш“ три пъти. След това запалете църковна свещ и я дръжте над и близо до леглото. Също така ще бъде добре да минете с кварцова лампа върху матрака, за да убиете всички микроби.

Според езотериците, лампата може да бъде заменена със сол, която също почиства добре и абсорбира негативната енергия. Със сол може да се третира не само с матрака, но и с възглавницата и одеялото.

След извършване на обреда за пречистване над леглото е необходимо да подредите добре стаята – да избършете праха, да измиете прозорците и пода. Освободете гардероба от нещата на починалия, а също така извадете от стаята всички предмети, които са му принадлежали – различни снимки, бижута, часовници, фигурки и т.н.

779

Similar Posts