Само с няколко яйца можете лесно да направите страхотен омлет. Целият трик на рецептата се крие само в реда на смесване на съставките: първо отделяме жълтъците от белтъците.
Необходими родукти:
2 яйца
1 супена лъжица захар
Сол на вкус
Растително масло
Начин на приготвяне:
Счупете две яйца в дълбока купа. След това внимателно извадете жълтъците в отделен съд.
Разбийте белтъците с миксер на висока скорост. След 2 минути добавете към тях захарта и разбийте отново, докато се появят твърди връхчета. Едва сега добавете жълтъците и солта към белтъците.
Разбийте отново с миксер, но на средна скорост. Загрейте тигана на среден огън. Разпределяме го с яйчената смес и пържим 7 минути под капак.
След това сгъвате омлета наполовина и веднага можете да го поднесете в чиния.