Езотерика

Защо желанията не се сбъдват

Защо желанията не се сбъдват

Сбъднаха ли се желанията ви или още чакате? Има много причини  нашите желания да не се изпълняват или да не се изпълняват така, както бихме искали. Защо?

 

Наложено от някого желание

Например, родителите убеждават детето си, че непременно трябва да отиде в посочения от тях университет. Но какво се случва, ако детето изобщо не се интересува от тази професия? Как да противопостави мнението си на мнението на родителите си, защото те искат само най-доброто за него, а и са готови да плащат за образование, храна и издръжка? Възможно ли е да тръгнеш срещу родителите си и да им отговориш с черна неблагодарност? В резултат желанията на родителите ще бъдат изпълнени, но кой ще спечели от това?

Или друг пример. На млада жена около 30-те всички наоколо не спират да досаждат с въпроса: „Защо още не си омъжена?“ А момичето изобщо няма намерение да се жени, иска да направи кариера или да се занимава със саморазвитие, да пътува сама. Но хората наоколо я карат да се чувства зле, а въпросите не спират, което очевидно не прави момичето по-щастливо, а натоварва мозъка му.

 

Погрешно формулирано желание

„Искам да бъда свободен и да живея за собственото удоволствие!”, заявява човек, който е уморен от всичко, както от работата, така и от семейството. Чувства се зле и там, и там, готов е да промени нещо, но не знае как. Вселената може да задоволи това желание – уволняват го от работа, а жена му си намира друг мъж. И така човекът изведнъж е освободен от това, което го е напрягало. Но, всъщност, всичко се е влошило, въпреки че желанието му се е сбъднало.

„Искам много пари и добре платена работа!“ Приятели предлагат работа и обещават много приличен доход. Всичко се получава! Има работа, има пари, но работата отнема толкова много време, че човекът няма време да се наспи. Но все пак желанието изпълнено!

„Искам да си почина и да не правя нищо!“ И ето – изневиделица човек си чупи крака и 2 месеца лежи вкъщи, докато му махнат гипса. Желанието е изпълнено, но не така, както е искал.

 

Време за сбъдване на желанията и поемане на отговорност

Помислете колко бързо може да се изпълни вашето желание? Ако искате да живеете в голяма къща след шест месеца, тогава помислете кой ще плати за това? С кого ще живеете там? Може би ще се озовете в шикозна красива къща и ще живеете в нея, но като работник? Желанието ще се изпълни, но едва ли по начина, по който сте искали.

 

Желание без пристрастяване

Ако желанието на едно момиче да се омъжи се дължи на факта, че не иска да се грижи за собственото си осигуряване, а да го прехвърли върху раменете на мъжа си, тогава желанието е свързано със зависимост от друг човек. Може да се намери мъж за брак, но не е факт, че такава зависимост ще е приятна и удобна.

 

Какво да направите, за да се сбъдне желанието ви?

Спомнете си детските си желания. Може би са били малко наивни, но са били ваши и мислейки за тях сте очаквали удоволствието, което ще получите. Потопете се отново в това състояние и помислете за сегашните си желания.

Не създавайте напрежение по време на изпълнение на желанията. Не мислете за това всяка минута с усилия и очаквания. Пуснете желанието си в Космоса и от време на време си спомняйте за него и си представяйте, че вече се е сбъднало. Ако го държите със себе си през цялото време в задушаваща хватка, тогава как то би могло да се изпълни? Позволете на Вселената да го реализира по най-добрия възможен начин за вас!

365

Similar Posts