Във форма Здраве

Болезнени крампи, проблеми с очите, косопад и други: Как руши здравето ни дефицитът на витамин Е

дефицит на витамин Е

Витамин Е е важна част от човешката диета. Той действа като антиоксидант и често помага да се поддържат липидите в добро работно състояние. Въпреки това, в днешния свят на ГМО продукти и множеството преработени храни, може да бъде трудно да си набавите необходимото количество витамин Е. Има някои улики – признаци на дефицит на витамин Е, които не бива да пренебрегвате. Витамин Е има свойства против стареене. Имунитетът е по-силен, когато в тялото има достатъчно витамин Е.

Признаци на дефицит на витамин Е

1. Един от признаците е мускулна слабост при децата. Когато детето стане пълнолетно, слабостта се развива в аномалия на мускулите, черния дроб, костния мозък и мозъка. Мускулната слабост, обаче, е често срещан симптом и може да се появи и при възрастните. Това може да е знак за много различни медицински състояния, но може да бъде и индикатор за недостиг на витамин Е.

2. Друг признак е суха коса или косопад. Витамин Е е много важен витамин за косата ни. Осигурява силата на косъма и корените, предпазва от косопад.

3. Следващ признак за дефицит на витамин Е, при възрастните, може да бъде намаляване на сексуалното ви желание. Бъдете внимателни, когато преценявате по това, защото само вие можете да знаете, кога то със сигурност е намаляло либидото ви. Ако подозирате дефицит на витамин Е, посетете Вашия лекар.

4. Катаракта е друг признак. Това е частично или пълно потъмняване на лещата на окото, разположено вътре в очната ябълка между ириса и стъкловидното тяло. Развива се и в двете очи, но при различни обстоятелства катарактата на едното око може да е по-изразена, отколкото на другото. Има три вида катаракта: ядрена, кортикална и задна капсуларна. Всяки от тях се намира на различни места. В центъра на лещата се развива ядрена катаракта. Кортичната катаракта се развива във външните ръбове на центъра. Задната капсулна катаракта се намира в задния и външния слой на лещата. Често се развива по-бързо от другите два вида. Витамин Е осигурява естествена защита срещу тях.

5. Петият признак на дефицит на витамин Е са крампи на краката. Крампите в краката се развиват, когато мускулите са разтегнати и напрегнати по време на тренировка. Внезапните, болезнени и продължителни крампи на краката, могат да бъдат признак за недостиг на витамин Е или основна причина, поради която да вървят ръка за ръка с дефицита на витамин Е.

6. Липсата на витамин Е може да причини крехки червени кръвни клетки. Червените кръвни клетки са много важни. Те пренасят кислород чрез хемоглобина, протеин, който се намира в клетките. Те често са кръгли и плоски, с вдлъбнатина в средата – сякаш някой ги е притиснал с палец, но не ги разкъсва. Ако червените кръвни клетки са крехки, те могат да се спукат и след това да създадат големи усложнения. Те може да не пренасят достатъчно количество кислород или въглероден диоксид. Въпреки че, живеят 120 дни, те трябва да бъдат напълно функционални.

7. Бавното заздравяване на тъканите, също може да бъде друг признак за дефицит на витамин Е. Едно от най-големите ползи от наличието на достатъчно витамин Е в диетата ви е, че тъканите се лекуват успешно и бързо. Забавяне в лечението може да усложни нещата и да създаде други проблеми, които трябва да бъдат навременно решени.

1595

Similar Posts