Новини и анализи

Директори на училища настояват помощите за нередовните ученици да се спират за месец, а не за една година

На среща, организирана от Комисията по образование и наука в парламента, директори на училища от цялата страна изразиха желание да променят санкционната политика за ученици, които не посещават редовно училище. Вместо да бъдат лишени от детските надбавки за цяла година, както е в момента, те предложиха санкциите да бъдат променени така, че да влизат в сила за период от един месец.

Предложението за запазване на помощите за семействата на нередовни ученици беше разгледано на срещата, на която присъстваха просветният министър, представители на Агенцията за закрила на детето и социалните власти.

Началникът на ОУ „Васил Левски” в село Караджово, Красимира Благоева, сподели по телефона, че директорите на училища считат, че сегашната санкционна политика е немотивираща и неефективна за образователната система.

Тя добави, че екипите по механизма за обхват прилагат максимални усилия, за да върнат учениците в клас, но след като им се спират помощите, децата често прекъсват учебния процес. Благоева подчерта необходимостта от работа с родителите на учениците, за да се решат проблемите с нередовното посещаване на училище.

Директорите на училища се надяват, че новата санкционна политика ще бъде по-ефективна в мотивирането на учениците да ходят на училище и ще подпомогне борбата с нередовното присъствие в класните стаи.

13
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts