Модерна архитектура и интериор Спалня

Как да постигнем по-релаксираща атмосфера в спалнята

Poveche-relaks-v-spalnyata-krasivo-i-udobno-spalno-bel-o

Спалнята като оазис на спокойствие и релакс

Според американската дизайнерка Надя Гелър, можете да направите атмосферата в спалнята още по-релаксираща, ако обърнете внимание на някои детайли:

Spokojstvie-i-relaks-v-spalnyata-luksozni-zavesi

 

Завесите са важни
Но не просто каквито и да са завеси. „Вземете пример от скъпите хотели, които избират зависите  така, че в стаята да е тъмно и тихо“, казва дизайнерката от Лос Анджелис. „Завесите могат да направят атмосферата по-луксозна“. Ако в същото време не искате да се охарчите много, Гелър препоръчва по-евтин вариант – две плоскости, които висят една зад друга.

Dekorativno-osvetlenie-za-poveche-relaks-v-spalnyata

 

Декоративно осветление
Според дизайнерката, то е идеално за създаване на подходящото настроение за сън или интимност. В никакъв случай не пренебрегвайте значението му, щом искате да постигнете релаксираща атмосфера.

Relaksirashta-spalnya-priglusheni-tonove

 

Приглушени тонове
Ярките цветове възбуждат сетивата и така ви е по-трудно да се отпуснете. Използвайте вдъхновяващи спа тонове с нежни нюанси . Ето някои добри възможности: синьо- сиво, светло каки , маслина. Няма нужда да купувате ново спално бельо, за да получите добър ефект – лесно ще разнообразите декора само с помощта на една завивка с пастелен цвят върху леглото.

 dizajn-na-spalnya-relaksirashta-atmosfera

 

 

Не претрупвайте спалнята с излишни вещи

Кошът за мръсни дрехи например,няма място в релаксиращата спалня. Изхвърлете от стаята всички ненужни неща, които пречат на ума ви да се отпусне.

Poveche-relaks-v-spalnyata-krasivo-i-udobno-spalno-bel-o

 

Красиво и удобно спално бельо

„То ще превърне спалнята ви в истинска зона на комфорт“ , казва Гелър и препоръчва завивките да бъдат изработени от 100% египетски памук , който е “дишащ и мек”.

Spokojna-atmosfera-v-spalnyata

 

Никакви шумове в спалнята

Постарайте се да отстраните всички дразнещи шумове. Трафикът от улицата няма да ви тормози, ако използвате подходяща изолация. В случай, че имате скърцащ под, поставете дебел килим.

Spalnyata-komfortna-i-relaksirashta

 
Без телефон и лаптоп в спалнята

Ако ги оставите в спалнята, ще продължите да се чувствате като на работа. За пълноценна почивка трябва да се отпуснете напълно. Дръжте стресиращите мисли и вещите, които ви ги навяват, надалеч.

85

Similar Posts