Ако искате да впечатлите вашите гости или просто да зарадвате семейството си с нещо сладко, може да направите вкусни и ароматни курабийки с канела и лешници.
Необходими продукти:
– 1 чаша пудра захар
– 1 опаковка маргарин
– 1 чаена чаша олио
– 2 яйца ( отделете белтъка на едното яйце, за да потопите после в него курабийките)
– 1 чаена лъжичка канела
– 1 пакетче ванилия
– 1 пакетче бакпулвер
– брашно по ваша преценка
– счукани лешници
Начин на приготвяне:
Като за начало смесете пудрата захар с маргарина, олиото, яйцата, ванилията и бакпулвера. След това замесете, тесто като добавяте малко по малко брашното. После прибавете канелата и продължете да месите, докато тестото омекне. След това го разделете на малки парченца и оформете с ръка курабийките.
После потопете една по една курабийките в яйчения белтък и лешниците, и ги наредете в тавата. След това ги сложете да се пекат на предварително загрята на 180 градуса фурна. Може да ги поднесете с чай или кафе. Добър апетит!
143