Новини и анализи

Учениците от ПГКПИ гостуваха в Апелативната прокуратура-Бургас: Разговаряха за закон и правосъдие /Снимки/

Ученици от девети клас на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) гостуваха в Апелативна прокуратура-Бургас в рамките на традиционната инициатива „Ден на отворените врати“. По време на посещението им, учениците имаха възможност да се запознаят с работата на прокуратурата и да обсъдят различни теми с прокурорите.

Прокурор Йовита Григорова и прокурор Георги Ханджиев посрещнаха учениците и ги проведоха през реална съдебна зала, където те разгледаха наказателния и наказателно процесуалния кодекс. В хода на беседата, специално внимание бе обърнато на опасностите от престъплението „трафик на хора“, като бяха представени конкретни примери и разяснени начините на реакция при подобни ситуации.

Друга важна тема, разгледана с учениците, бе престъпленията, свързани с наркотични вещества, като им бяха обяснени законовите наказания и начините за реагиране в случай на  продажба на наркотици.

След беседата в съдебната зала, учениците посетиха деловодството на апелативната прокуратура, където видяха как се обработват делата и преписките. След това бяха приети от административния ръководител на прокуратурата, г-н Любомир Петров, който им обясни териториалния обхват и видовете дела, в които участват прокурорите.

Беседата премина в пряк и непосредствен диалог, където учениците изразиха интерес към различни аспекти на работата на прокуратурата, включително и по въпросите за компютърни престъпления, защитените свидетели и делата за пътнотранспортни произшествия и престъпни деяния, извършени от мигранти.

След успешното обсъждане на различни теми, учениците имаха възможността да облекат прокурорска тога и да седнат на мястото на административния ръководител, което донесе множество усмивки и снимки за спомен.

Прокурор Петров посъветва учениците да следват своите мечти и да осъществят успешна кариера в съдебната система.

4
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts