Астрология Новини и анализи

Удивителни астрономически събития септември 2023

Астрономически събития септември 2023

Септември 2023 обещава да бъде истински празник за любителите на астрономията и звездите. Този месец на небесната сцена ще се разиграят невероятни астрономически събития, които ще зарадват както професионалните астрономи, така и обикновените зрители. Нека да видим какво интересно ни очаква през септември 2023 г.

Какви астрономически събития ще се случат през септември 2023 г.?

Удивително яркият Млечен път

Един от най-спиращите дъха моменти през септември 2023 г. е удивително яркият Млечен път, който изглежда осветен отвътре в нощното небе. Есенният Млечен път ще се простира през югозападното небе и ще свети особено ярко през нощта.

Това ще предостави отлична възможност да се насладим на красотата на нашата галактика, да разсъждаваме върху мащаба на Вселената и нашето място в нея.

 

Гигантски планети в небето

Септември 2023 ще ни зарадва с великолепни гледки към планетите гиганти.

Сатурн с пръстени ще блести ярко в южното небе в съзвездието Водолей. Това ще осигури отлична възможност да видите пръстените му дори с бинокъл или малък телескоп.

Венера, планетата на любовта, също ще бъде видима, но по-близо до зората. Особено блестящо ще стане в периода от 21 до 24 септември, когато ще бъде в съзвездието Рак, а след това и Лъв.

 

Съзвездия за наблюдение

С промяната на сезона в нощното небе ще се виждат нови съзвездия. Ярките представители на небесната сфера, като Цефей, Персей и Касиопея, ще станат по-видими и вие ще можете да се насладите на тяхната красота.

 

Също така си струва да се обърне внимание на звездата Капела от съзвездието Аурига, светеща ярко жълто на изток. Не забравяйте да потърсите Малката и Голямата мечка, които лесно се разпознават в северното небе.

 

Кометата C/2023 P1 (Нишимура)

Но най-вълнуващото събитие през септември 2023 г. ще бъде приближаването на кометата C/2023 P1, известна още като кометата Нишимура. Най-близо до Земята ще бъде на 13 септември. Според специалистите опашката му ще остане толкова ярка, колкото съзвездието Касиопея.

 

Кометата е открита от японския астроном Хидео Нишимура и получава името си в негова чест. Наблюдението на кометата Нишимура ще бъде уникално събитие за всички астрономи и любители на небесните явления.

455
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts