Красота Стайлинг

Зимна грижа за кожата: Как да предпазим кожата от измръзване

Как да предпазим кожата от замръзване

През студените месеци кожата ни е изложена на ниски температури и изживява стрес. За да й помогнем да бъде мека, гладка и свежа, трябва да спазваме някои правила.

Изберете добър зимен крем

По време на студените месеци такъв крем може да се използва вместо основа за грим. Важно е марката да е доказана, а консистенцията на продукта да е плътна и мазна. Зимата е време да се откажете от леките летни овлажнители, защото те съдържат много вода и микроелементи, които замръзват на студа.

Нанесете крема един час преди да излезете на студено

През това време козметиката се абсорбира напълно и започва своята защитна работа срещу замръзване.

 

Шапка и ръкавици – задължително!

Покрийте откритата кожа и не забравяйте шапка. Особено кожата на главата трябва да бъде защитена за тези, които имат косопад.

 

SPF

UV лъчите, които са вредни за кожата, също се излъчват от слънцето през зимата. Не се нуждаете от SPF-40 или SPF-50, но крем със SPF-10 ще свърши работа!

 

Внимавайте с горещите душове

През студения сезон ни се иска да стоим под горещия душ по-дълго време. Продължителният горещ душ обаче не е никак полезен за кожата. Високите температури водят до разширяване на кръвоносните съдове и в резултат на това до прекомерно изпаряване на влага през кожата.

 

Не забравяйте устните си

Кожата на устните е деликатна и тънка, така че излизането през зимата без червило е просто престъпление срещу красотата ви!

 

Запознайте се с алергията към студа

За мнозина алергията към студ се проявява с огнища на възпаление по лицето, обрив, сърбеж, петна и др. Забелязвате ли подобни симптоми? Не на самолечението, посетете дерматолог.

 

Общи препоръки за здрава кожа през цялата година

 

Пийте достатъчно вода.

Уверете се, че въздухът в помещенията е достатъчно влажен.

Хранете се балансирано.

Не злоупотребявайте със сладкиши.

Отстранявайте нежно и старателно грима всяка вечер.

120

Similar Posts