Любов и връзки

Когато мъжът спре да обича или какво трябва да знаят жените, които се чувстват необичани

когато мъжът спре да обича

Връзката между мъж и жена не винаги е проста и често възниква въпросът – обича ли ме той или не? Да остана ли с него или е по-добре да си потърся друг?

Как да разберете, че връзката ви няма бъдеще, как да научите какво не обича мъжът и кои са признаците на щастливо семейство – ето какво мислят психолозите по този въпрос.

Обича ли те той?

Пораствайки, едно момиче среща мъж и си мисли – „Това е ТОЙ, онзи единственият“. Много дами дори на първата среща вече се виждат как изпробват сватбената рокля и се обаждат на щастливи на приятелките си да подготвят моминското парти.

Времето обаче минава и връзката по никакъв начин не преминава на по-сериозен етап …

Или пък ситуацията е обратна – привидно щастливо семейство: съпруг, съпруга, деца.

Но нещо не е наред – блясъкът на жената в очите й изчезна, тя е спряла да се грижи за себе си.

И тук не става въпрос дори за натоварването в домакинството, което повечето жени очакват след брака и раждането на децата. Не, просто връзката между партньорите е много важна.

Ако мъжът не обича жената до себе си, какви са признаците на това?

Отговорът е прост – една жена, която не получава любов от любимия си, започва да съхне. Жената е като цвете – ако я „храните“ с любов, защитавате я, тогава мъжът ще получи много повече внимание и обратна връзка в замяна.

Всяка жена може да се замеси в разрушителни отношения. Дори такива, които имат висока самооценка. И тогава нейните действия, или обратно, бездействието й, само ще подхранват по-нататъшното развитие на токсичните отношения.

Как да разпознаем всички признаци на неприязън на мъжа?

На какво първо трябва да обърнете внимание?

И какво да направите, ако той е спрял да ви обича?

Може да е трудно да се осъзнае и да си признаем, че любовта на мъжа към нас е изчезнала. Но, за съжаление, това се случва и не е въобще нещо необичайно.

В такива случаи жената е закономерно жената да се затвори в себе си и да изпадне в депресия. Но, не прибързвайте!

Нека първо се опитаме да изброим основните признаци, че мъжът не обича жената до себе си:

Той го казва директно в очите ви;

Той ви изневерява (открито го показва, или обратно, мъчи се да го прикрие);

Връзката ви без ангажимент продължава от дълго време;

Не ви се обажда и винаги е „зает“ със собствените си дела;

Обещава много, но не върши нищо от обещаното;

Вместо да ви улесни живота, той го усложнява. От него няма помощ, само искания и задълженията са паднали изцяло върху вас;

Чувствате се самотни.

Изглежда уж сте заедно, но винаги разделени. Изглежда, че сте в кафене, имате среща – но всеки е зает със собствените си неща: проверка на социалните мрежи, чат с приятели и т.н.

 И още:

знаейки, че искате да се омъжите за него – не ви предлага предложение. Ако се срещате от няколко години и той никога не е посмял да ви предложи брак, помислете върху това.

Ceкcът е станал много рядък. Мъжът не иска интимност, обвинявайки всичко за умората и другите си проблеми.

Той е женен и връзката ви продължава отдавна. В този случай трябва да разберете, че той не иска да напуска зоната си на комфорт.

Щом осъзнаете, че ви е неприятно с този мъж, че ви е трудно да го приемете такъв, какъвто е – напуснете го!

Не се опитвайте да преправяте човека. Всеки мъж ще се противопостави на това по всякакъв възможен начин.

Как да прецените, че връзката ви става разрушителна?

Със сигурност всяка от жените се е замислила кои са признаците, че мъжът всъщност не я обича вече и връзката им започва да става разрушителна?

За съжаление в началото на връзката любовта заслепява и момичетата просто не обръщат внимание на много „предупредителни звънчета“ в поведението и отношението на мъжа.

Впоследствие дамите често сядат на диваните на психолози и си задават въпроса: ако той всъщност не ме обича, не успях ли навреме да разпозная признаците за това? Защо не можах да видя и усетя неговата неприязън? Къде беше моята интуиция?

Да, тежко е. Но премете това.

Не се опитвайте да го върнете, ако вече го няма. И … оставете  го на мира, ако все още сте заедно. Щастието не може да се изгради, ако не се стремите към взаимно разбирателство или ако единият партньор обича, а другият просто се оставя да бъде обичан.

Приемете себе си такива, каквито сте. Ако искате да промените нещо към по-добро, можете да се запишете за фитнес, на курсове, за които преди не сте имали време, да получите второ висше образование и да просто нова прическа.

Не изпадайте в лошо настроение, само защото точно този мъж не ви обича.

Може просто да не сте прави един за друг, но в същото време да се влюби във вас друг мъж, за когото ще изглеждате като перфектната жена.

Признаци на разрушителната връзка

Необходимо е първо да се разбере, че отношенията между мъжа и жената трябва да се основават на приемане, взаимно уважение и коректна комуникация помежду им.

Защото, дори и най-силната любов ще приключи, ако в една връзка някой от партньорите постоянно провокира конфликти и скандали.

И така, признаците на разрушителна връзка се усещат в следните неща:

Вашият мъж е установил строг контрол над вас;

Критикува ви публично;

Лъже ви и избягва отговорите;

Избягва комуникацията с вас (опитва се да прекарва по-малко време с вас);

Обезценява усилията ви (например готвите любимото му ястие – в отговор чувате само неприятни критики) и т.н.

Излишно е да казваме, че в токсичната връзка няма шанс за изграждане на силно и хармонично семейство. Ако вашият партньор вече се държи по този начин, тогава, когато имате деца, нещата могат само да се влошат.

Затова трябва да помислите за по-нататъшните перспективи на подобен съюз, докато все още сте „на брега“, а не удавник в морето.

Не изпускайте от поглед и най-малките подробности – ако сега не обърнете внимание на факта, че той периодично ви критикува с или без причина, то в бъдеще това може да се превърне в лавина от критики. Бихте ли издържали подобно поведение?

Със сигурност не. Но пък можете да осъзнаете това предварително и да вземете мерки (от разговори за това как да общувате помежду си до раздяла и намиране на друг мъж).

Признаци на щастливата връзка

Често, намирайки се в негативна ситуация, е трудно да се оцени правилно поведението на партньора и връзката като цяло. За да направите това, можете да прибегнете до помощта на психолог.

Можете също така да се съсредоточите върху признаците на хармонична връзка.

Ето бърз контролен списък, за да проверите колко щастливи са отношенията ви в момента. Той не е напълно изчерпателен, но въпреки това ще помогне да се идентифицират някои проблеми.

Щастливото семейство се характеризира със следните признаци:

Партньорите участват еднакво в семейния живот – вече нямате караници за това кой ще измие чиниите или ще чисти апартамента, кой е дошъл със закъснение от работа или се е върнал от командировка по-късно от обявеното.

Взаимно уважение. Дори при малка кавга упреци и обиди не бива да бъдат чути. С течение на времето ще забравите за тази кавга, както и  това, заради което е започнала. Но обидите и упреците ще бъде трудно да забравите.

Във връзката не бива да има подигравки и мечешки шеги. Партньорите следва да се отнасят към различни ситуации с хумор, но в същото време без да накърняват чувствата на другия.

Допитвате се до партньора си. Не говорим, разбира се, за търсене на съвети за дреболии – какъв хляб да си купите за вечеря днес или как правилно да поливате цветята.

Вие знаете как да съчувствате един на друг, да съпреживявате проблемите, които партньорът ви има.

Липса на ревност. Не, естествено, че, леката ревност не е забранена, но това не означава, че трябва да контролирате изцяло партньора си – къде е той, какво прави и как се казва момичето или мъжът, който ви се е усмихнал?

Лесно намирате общ език с роднините на партньора си. Ако изведнъж не успеете да направите това, намирате възможност да общувате по такъв начин, така че да не наранявате чувствата си взаимно.

Липсата на клишета от рода на „мястото на жената е в кухнята“, „мъжът е длъжен да издържа семейството си“ и други такива. Добре е, разбира се, когато мъжът е основният доход в семейството, но ако се случи така, че той е прекрасен татко, а мама е роден бизнес лидер, няма нищо лошо, ако татко е в отпуск по майчинство с детето, а мама ходи на работа.

Винаги се връщате у дома с чувство за сигурност и увереност.

Разбира се, има ситуации, когато мъжът е подложен на голямо натоварване, може също така да има и някои вътрешни преживявания, поради различни ситуации в семейството. Не е страшно, ако такъв период не продължи дълго.

Струва си да се помисли дали едно студено отношение и морален тормоз продължава повече от няколко месеца. И разбира се, не бива да си затваряте очите за предателството. Не забравяйте, че измамата е предателство към вас!

Преди да се появи мъжа в живота ви, който не е успял да ви оцени, вероятно сте се радвали на вниманието на други мъже. Ходили сте и на срещи, имали сте други интереси, хобита. Не се вкопчвайте за неуспешни връзки. В живота се случва един мъж да не те оцени, да те разлюби, но това не е „болка за умиралка“. Ще се появи друг.

Помнете, че Вселената никога не оставя празноти. Но ако държите неправилния човек близо до вас и не го пускате да си отиде, как тя би могла да ви изпрати този, когото ще ви обожава и „носи на ръце“?!

Ето виждате ли, това потвърждава старата мъдрост, че човек никога не знае какво печели, когато губи и какво губи, когато печели.

Не всеки мъж може да бъде добър съпруг

Ако той притежава качества като чар, общителност, щедрост – това не гарантира, че ще имате успешен брак.

Много по-важна е способността му да ви подкрепя в трудни моменти, както и умението не само да ви слуша, а и да ви чува, талантът да успява винаги да прави компромиси и т.н.

Дори сега да ви изглежда, че освен този човек, който ви критикува и понижава самочувствието ти, няма да намерите друг – повярвайте, това не е така.

А понякога е дори по-добре да сте сами, отколкото с партньор, който като енергиен вампир черпи жизненост от вас.

По-добре е да прекарвате време в търсене на мъж, който ще ви обича и оценява, отколкото да го губите в опити да „установите“ връзка с мъж, който не може да ви направи щастливи.

Не се отказвайте и бъдете уверени в себе си и силните си страни!

Този, когото заслужавате, е вече на път към вас!

70729

Similar Posts