Новини и анализи

Руски удари в Харковска област: Най-малко 11 загинали и близо 40 ранени

Напоследък ситуацията в Харковска област в Североизточна Украйна се е влошила след нова руска офанзива, която е започнала на 10 май, съобщават местните власти. В резултат на тези нападения най-малко 11 души са загинали, а близо 40 са били ранени.

Според официални източници, шестима души, сред които е и бременна жена, бяха убити, а един човек е все още в неизвестност след ракетен удар върху центъра за отдих в покрайнините на град Харков, който е вторият по големина град в Украйна. Ракетите са били изстреляни от съседната руска област Белгород.

Сред ранените са и полицай и шофьор на линейка, които са били на място след първия удар, за да помогнат на пострадалите. От прокуратурата в Харков са обвинили руснаците във възможността за последователни удари, които са се превърнали в смъртоносна тактика.

Същевременно в руската Белгородска област е съобщено за ранено 11-годишно момиче, което си играло на детска площадка в Белгород, след атака с украински дрон, както и за 11 ранени при украински ракетен обстрел по град Шебекино в същата област, като сред пострадалите там имало и трима деца.

Според областния управител на Харковска област, Олег Синегубов, останалите жертви и ранени са резултат от многократни ракетни обстрели по селата Новоосиново и Кивчаровка.

Ситуацията остава напрегната, като властите продължават да наблюдават развитието на събитията и предприемат мерки за сигурността на гражданите.

1
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts