Новини и анализи

Тийнейджър оживя, след като бе обявен за мъртъв

Тийнейджър оживя, след като бе обявен за мъртъв

 Момчето е диагностицирано с генетично заболяване, което засяга сърцето.

 

Тийнейджър от Тексас, който почина на върха на стена за скално катерене, се върна към живот два часа след сърдечен арест.

 

Лекарите го нарекоха „истинско чудо“, съобщава Fox 26 .

16-годишният Сами Берко получи сърдечен арест във фитнеса.

 

„Той се изкачи до върха на стената, натисна звънеца и след това тялото му се отпусна и изглеждаше, че или се шегува, или е припаднал. Те не бяха напълно сигурни и когато разбраха, че не отговаря, бавно го свалиха.“ каза майката на Сами, Дженифър.

 

Работници във фитнеса, парамедици и лекари се редували да правят сърдечно-белодробна реанимация на тийнейджъра в продължение на два часа, преди Сами да бъде обявен за мъртъв.

 

„Започнах да говоря с него, просто му казвах колко много го обичам и съжалявам, че не знаехме как да го спасим. Изведнъж, когато започнах да се моля, съпругът ми каза:“ Боже мой, той идва на себе си“, каза Дженифър.

 

Тийнейджър оживя, след като бе обявен за мъртъв

 

Снимка: Fox26Houston

Жената добави, че лекарите, които виждали най-лошото от най-лошото, се обърнали към тях и казали, че никога не са виждали нещо подобно.

 

Лекарите нарекли тийнейджъра „чудо“ не само защото измамил смъртта, но и защото се върнал към живот с минимални наранявания по главата.

 

Поради липсата на кислород в мозъка му по време на ефимерната му смърт, Сами претърпял само краткотрайна загуба на паметта за няколко седмици.

 

„Не помня нищо за деня, в който се случи инцидента. Последното нещо, което си спомням, беше вечерта преди да подпишем отказ онлайн на стената за катерене и тогава се събудих…“

 

Тийнейджърът също претърпял исхемична травма на гръбначния стълб по време на сърдечен арест и не чувствал краката си, но се учи да ходи отново.

Тийнейджър оживя, след като бе обявен за мъртъв

 

Снимка: Fox26Houston

Това преживяване, макар и ужасяващо, помогнало за разкриването на рядко генетично заболяване, което се криело в родословното дърво на Берко.

 

Дженифър, Сами и Франки без да знаят живеели с катехоламинергична полиморфна камерна тахикардия (CPVT), рядко генетично заболяване, засягащо сърцето.

 

Франки, който починал, когато бил на 16 години, страдаше от припадъци, довели до множество наранявания на главата, включително една, която го накарала да падне от трамплин на земята от височина 3 фута и да се приземи на главата си.

 

Бащата, бивш фелдшер, се опитал да даде на Франки реанимация по време на последния му пристъп, но тийнейджърът не можел да бъде реанимиран.

 

„Усещането, когато стигнахме до линейката, беше най-ужасното представяне на Groundhog Day“, каза Дженифър. „Мислехме, че вече сме преживели най-лошото. Купувахме кола за рождения ден на Франки, когато го загубихме, а сега оставаха две години до дипломирането на Сами и щяхме да му купим кола за рождения му ден като изненада и това се случи .. Мисля, че това е просто шок и чувството, че преживяваш отново най-лошия момент от живота си.“

 

След откриването на болестта, Сами се подложил на процедурата и заедно с майка си спазва доживотна рецепта за лекарства за предотвратяване на сърдечен арест.

 

Тийнейджърът работи по възстановяване на силата на краката си и се подлага на музикална терапия.

 

„Знаех, че ще бъде странно, лудо изживяване е да се науча да ходя отново и да работя върху силата, без да използвам краката си, за да мога да балансирам. Но всеки ден ставам все по-добър! Правя нещо ново всеки ден“, казва Сами.

166
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts